Panyolai pálinka
PANYOLAI PÁLINKA
TÖRTÉNETEK AZ ALKOTÓTÓL:
A Panyolai Szilvórium Magyarország egyik legnagyobb gyümölcsöskertjének, a Szatmár-Beregi síkságnak a közepén, három folyó ölelésében található.
A főzde alapítóinak eredeti szándéka szerint a Panyolai Szilvórium működését az importált menedzsment helyett a gondoskodó odaadás, termékeit pedig a tradíció és nem a múló divatok jellemzik. A főzde természetesen folyamatosan fejlődik, bővül.
Az újitások közül azokat alkalmazzuk, melyek őszintén a javunkra válnak.
Hányfajta gyümölcsből készítenek pálinkát Panyolán?
Tízfajtából, melyekből kettő eredetvédett (szabolcsi alma, szatmári szilva), több a környékről származik, de mindegyikről elmondható, hogy Magyarország területén terem.
A szamócával nyílik a szezon, melyet a cseresznye követ, majd időközben érkezik a fürtös meggy, a lédús kajszibarack, a piros- és feketeribizli, a Nemtudom szilva és a nemes bodza (bogyójának fás, friss ízei az Elixírben, virágának édes zamata a mézes-bodzás almában köszönnek vissza). A gyümölcsszezont a szabolcsi alma és a körte zárja.
Vélemények
Én is értékelek »