Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Más alkohol tartalmú ital (4 márka - 14 termék)

Más alkohol tartalmú ital

Más alkoholtartalmú italok kategóriája

Ide tartoznak különféle, egzakt italkategóriákba általunk nem sorolandó italok, - Abszint, Bacardi Breezer, Jim Beam Red Stag, Raki.

Tekintsd meg más alkoholtartalmú ital termékeinket itt alul, vagy a legalul található, ABC sorrendbe rendezett  árlistánkban!

1.- Abszint:
Különböző nemzetek más és másként nevezik, például néhány: Ffranciául  absinthe, spanyolul absenta, németül absinth.

Ez az ital egy erős, magas alkoholtartalommal bíró égetet szesz, 45–74% benne az alkohol. Az elkészítésekor a fehér ürömfű (Artemisia absinthium) leveleit és virágait, plusz az ánizs (Pimpinella anisum) valamint a római édeskömény (Foeniculum vulgare var. dulce) termését, és végül több más fűszert használnak fel. 

Az eredeti színe zöld, vagy ritkábban színtelen, ezért „ zöld tündérnek,, nevezik. Amikor fogyasztjuk, akkor ízében az ánizs a legmeghatározóbb, amit az édeskömény és az ürömfű, a többi összetevő aromája erősít meg és tesz egyedivé. 
Sokszor többen tévesen likőrnek hívják, de az abszint hozzáadott cukor nélkül készül, így a párlatok közé is lehet, - de más helyre is - sorolni.
Fogyasztásakor gyakran szertartásos hígítást eszközölnek, mert ez a kicsapódás – az úgynevezett louche-hatás – látványosabb, ha a jeges vizet csak lassan öntik hozzá.

Az abszintot a 20. század első részében az abszintizmusra hivatkozva több országban is betiltották, illegális lett. Az ital állítólagos káros hatásaiért növényi összetevőit, főleg a fehér ürömfűben található tujont tették felelőssé, melyet azonban a korabeli és mai abszint egyaránt csak kis mennyiségben tartalmaz, káros hatására semmilyen bizonyíték nem létezik.

2.- Bacardi Breezer .
Bacardi rumot tartalmazó, sokféle ízesítésű szénsavas ital. Alkoholtartalma szerint az erőssége nagyvonalakban megegyezik a sörökkel.

3.- Jim Beam Red Stag
Fekete cseresznye ízesítéssel bíró remek whisky,

4.- Raki:
A raki  Törökország nem hivatalos nemzeti itala, 40-50 %  alkoholtartalommal bír, ánizsmagot adnak ízesített törköly  vagy gyümölcspárlathoz. Sok legenda szól arról, hogy Evlija Cselebi  utazó „fedezte fel”. Vándorlásai során jegyzeteket készített az araka vagy araki nevű arab italról és az elkészítéséről.
Írásos emlékek vannak arról, hogy az 1.600 –as évektől lehetett isztambuli kocsmákban kapni a rakit.
Vizet adva hozzá tejszerű lesz, - a törökök oroszlántejnek hívják.

Keress neked  tetsző termékeket itt, alul a keresőben, vagy a weboldalunk legalján az ,,AKTUÁLIS  ÁRLISTA,, fejezetben !

absinthe_tunel_green.jpg
9 690 Ft - 12 220 Ft
angostura-cocoa-bitter.jpg
4 460 Ft - 7 720 Ft