Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Highland Park Single Malt Scotch whisky

A Highland Park whisky egy olyan rejtélyekkel és titokzatosságokkal teli területről származik, ami gazdag anekdotákban, különös történetekben.

A Highland Park, Skócia legészakibb lepárlója, a szigetvilág középpontjában, Kirkwallban épült meg. A kitűnő elhelyezkedésnek köszönhetően a sós tengeri levegő és a sziget sajátos földtani helyzete hozzájárul a Highland Parkban készülő whiskyk gazdag karakteréhez.

Az Orkney szigetcsoport 70 kis szigetből áll, a skót szárazföldön lévő Saithnesstől kb. 16 kilométerre északra található.

A lepárlót a 18. század végén, 1789-ben alapította meg David Robertson. A gyártás 1826-ban indult be, de miután James Borwick megörökölte a helyet lelassult a termelés. Sokan az alkalmazottak közül apáik, nagyapáik nyomdokait követve már közel 30 éve dolgoznak itt, jelentősen hozzájárulva a cég több, mint 200 éves töretlen sikeréhez.

James ugyanis pap volt, és úgy gondolta, hogy a whisky ellentmond a hivatásával. Néhány évvel később, 1876-ban Stuart és Mackay beavatkozásának köszönhetően rohamosan megnőtt az ital exportálása, és ezt követően fokozatosan emelkedett a termelés is.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!