Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Highland Park 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 46% DD

highland-park-25e.jpg
highland-park-25e.jpg
Cikkszám: Ch-00006
Felvéve: 2024-05-17
Módosítva: 2024-05-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 468 414 Ft / 1 l
Ár: 327 890 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 327890 Ft 327890

Termékismertető

Highland Park 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 46% DD

Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Orkeney Island
Lepárló: Highland Park Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelési idő: 25 év
Érlelés módja: Fahordóban érlelt. 22 DB HORDÓT HASZNÁLTAK FEL Mr. Gordon Motion keverőmester válogatásában. 10 első töltésű NAGY sherrys hordó európai tölgyből, 2 első töltésű NAGY sherrys hordó amerikai tölgyből, 4 kisebb hordó első töltésű amerikai tölgyből, 5 többszöri újratöltésű NAGY, 1 többszöri újratöltésű kis méretű hordó.

Illat: A Highland Park 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 46% DD: Hát itt az első gondolat az első beleillatozásnál a harmómia érzete. Nyilván ennyiféle csodás hordóban érlelni ezt a folyékony aranyat - nem is lehet más! Az orra gyakorolt hatása olyan, mintha a parfümök világába csöppentünk volna bele. Száraz-édeskés, kicsit füstös, sherrys, gyümölcsös, fűszeres, hordós, tölgyes, malátás, mogyorós, diós, pörkölt és őrölt kávés, fahéjas, pisztáciás, oregano és koriander áramlik a szaglóhámra. Mit lehet erre mondani? Ki kell próbálni!  

Íz: A Highland Park 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 46% DD: Egy korty és elalélás.....Frenetikus ízek, olajosság, bársonyosan komplex sokrétegű zamatok rögtön az elején. Nagyon érett, nagyon kifinomult, krémes, gazdag, malátás, száraz-édeskés, füstös, pörkölt fás, tölgyes, mogyorós, mandulás, diós, vaníliás és csokoládés. Fűszeres, egzotikusan jelennek meg benne al-ízek, amelyeket nem is nagyon lehet konkrétan beazonosítani. Fahéj, pörkölt kókusz, icipici citrusosság, kandírozott narancshéj, baracklekvár, tósztkenyér jelenik meg. Csupán azt kell tennünk, hogy alkalmat kerítünk egyszer a megízlelésére.  

Lecsengés: Extrém hosszú, édes-füstös, édeskés-aszalt gyümölcsös, fűszeres, karamellás.

Szín: Sötét borostyán

Így kóstold meg: Először végy egy szép whiskys, - ha lehet kristály - poharat. Próbáld ki 18-21 fokon, majd hűtve és végül jégkockával! 

Lepd meg kivételesen csak Magad, vagy a Szeretett Családodat ma este! Pohárra fel! Eggs!

Érdekesség:

A kézzel forgatott maláta - ma már csak 4 lepárló üzem létezik, ami ezt az ősi technikát használja.
Az illatos tőzeg - amikor a készítés során meggyújtják az égetőkemencében a tüzet a jellegzetes Pagoda tető alatt, a lágy és finom hanga-méz illat átjárja az árpát és kialakítja a különleges, édeskés, hangaszerű (avarfű) illat és íz aromáját.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!