Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Highland Park 21é August 2019 Release whisky 0,7 46% pDD

highland-park-21e-august-2019-release.jpg
highland-park-21e-august-2019-release.jpg
Cikkszám: Ti-00054
Felvéve: 2023-04-11
Módosítva: 2023-04-12
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 177 243 Ft / 1 l
Ár: 124 070 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 124070 Ft 124070

Termékismertető

Highland Park 21é August 2019 Release whisky 0,7 46% pDD

Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Orkeney Island
Lepárló: Highland Park Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelési idő: 21 év
Érlelés módja: Fahordóban érlelt - első töltés utáni európai és amerikai sherrys tölgyfahordókban. Az európai jelenti a fűszerességet+az aszalt gyümölcsöket, az amerikai a citrusosságot és a vaníliát.

Illat: A Highland Park 21é August 2019 Release whisky 0,7 46% pDD orra gyakorolt hatása olyan, mintha a meseországban lenne a whisky kedvelő. Ezernyi aroma réteget ismerhet meg könnyedén egyetlen páraszippantással. Édeskés, füstös, karakteres, gyümölcsös, fűszeres, hordós, tölgyes, malátás, mogyorós, diós, pörkölt és őrölt kávés zamat kompozíció hatása egyszerre jelentkezik be. Erősebb alkoholos kipárolgása is említésre méltóan finom, kihozza az aromákat az italból gőzök formájában. Dús, parfümös, finom, extra értékekkel az összes beleillatozásra jellemzően. 

Íz: A Highland Park 21é August 2019 Release whisky 0,7 46% pDD íze önmagában egy tanulmány. Érett, lenyugodott, bársonyos, krémes, gazdag, olajos. Már a húzása is extrém jó és vonzó. Édeskés, füstös, pörkölt fás, tölgyes, malátás. Tele van mogyorós, mandulás, diós, vaníliás és csokoládés jegyekkel, aromákkal. Hosszan érzékelhető benne a fahéj és a méz-mazsola is. Összességében még a 4-6. korty környékén sem tárta fel teljesen önmagát, mert mindig új és új zamatok bukkannak elő belőle. 

Lecsengés: Extrém hosszú, édes-füstös, édeskés-aszalt gyümölcsös, fűszeres, karamellás.

Szín: Sötét borostyán

Így kóstold meg: Először végy egy szép whiskys, - ha lehet kristály - poharat. Próbáld ki 18-21 fokon, majd hűtve és végül jégkockával! 

Lepd meg az Édesapád ezzel a kiválósággal már ma este! Pohárra fel! Eggs!

Érdekesség:

A kézzel forgatott maláta - ma már csak 4 lepárló üzem létezik, ami ezt az ősi technikát használja.
Az illatos tőzeg - amikor a készítés során meggyújtják az égetőkemencében a tüzet a jellegzetes Pagoda tető alatt, a lágy és finom hanga-méz illat átjárja az árpát és kialakítja a különleges, édeskés, hangaszerű (avarfű) illat és íz aromáját.

Számos szakvélemény alapján a Highland Park 21 éves darabja az egyik legkiválóbb módon példázza a szeszfőzde méltán nagy hírű közkedveltségét.

2019 Augusztusban került a piacra ez a testes, ízekben gazdag édesen füstös maláta whisky. Eredetileg kifejezetten kiskereskedelmi célokra szánt ital, mely 2009-ben az év legjobb Single Malt Whiskyje lett a nemzetközi megmérettetésen. Alkoholtartalma 46%. Tekintélyt parancsoló, férfias karakteresség.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!