Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Highland Park Svein Single Malt Scotch whisky 1,0 40%

1_2348.jpg
1_2348.jpg
Cikkszám: 2813
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-03-24
Egység: 1 lBruttó egységár: 27 090 Ft / 1 l
Ár: 27 090 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 27090 Ft 27090

Termékismertető

Highland Park Svein Single Malt Scotch whisky 1,0 40%

 

Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Orkeney Island
Lepárló: Highland Park Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelési idő: 12 év
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
 

Illat: A Highland Park Svein Single Malt Scotch whisky 1,0 40% páráiban az édes tölgyes, nagyon-nagyon enyhén a fanyar tölgyes, füstös keverék illatok dominálnak. Telített gyümölcsös és fahéjas, vaníliás aromákkal. Szépen lekerekített, remek ital képét mutatja már a gőzeiben is. Kicsit narancsos, csokis, kakaós, némi aszalt gyümölcsösség és a lekvár, mazsola settenkedik a zamatok között. Érezhető benne egy kis szegfűszeg, kardamon, citromfű és nyomokban ánizs.   

Íz: A Highland Park Svein Single Malt Scotch whisky 1,0 40% kóstolásakor az édes fásság és a füstösség kerül előtérbe. Persze a malátás, pörkölt malátás, fahordós, dongás jegyek sem maradhatnak el. Fahéj, vanília, gyömbér, kicsi szegfűszeg, narancshéj, kakaó és csokoládé kerül még elő a többedik kortyban. Jó a húzása, kellemesen simogatóan selymes ital. Gyümölcsössége és szárított növényes aromája jól egészíti ki a többi ízt. 

Lecsengés: Hosszú, malátás, fás, füstös, aromás.

Szín: Sötét aranysárga

Így kóstold meg: Először végy egy szép whiskys, - ha lehet kristály - poharat. Próbáld ki 18-21 fokon, majd hűtve és végül jégkockával! 

Bulira kiváló ajándék lehet a Haveroknak. Eggs!

Érdekesség:

A Highland Park napjaink egyik legsikeresebb single malt márkája. Italai ismertek és elismertek a minőségi whiskyt fogyasztók körében, limitált palackozásait pillanatok alatt elkapkodják – az ártól szinte függetlenül.

A Vintage kiadások és a Valhalla sorozat után 2013 első felében megjelentette a hatdarabosra tervezett Warriors Series első három darabját. A sor mindegyik darabja egy-egy viking harcos nevét viseli:

A Svein vakmerő, kalandra éhes, tüzes férfi volt, akiben ugyanakkor a viking vezetők vendégszerető, nagyvonalú, és lakmározásra hajlamos természete is jócskán megmutatkozott.

Az ital címkéjén ezért bukkan fel az ivókürt, mint szimbólum. A Svein kifejezetten élénk, büszke füstös karakterű ital, amelyben jelen van a ropogós citrus és vanília, az amerikai tölgyfa hatásaként pedig jelentős édesség is mutatkozik - így a gyönyörű megjelenéshez méltó tartalom párosul.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!