Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Highland Park 16é 'Wings of the Eagle' whisky 0,7 44,5% pDD

highland-park-16-e-wings-of-the-eagle.jpg
highland-park-16-e-wings-of-the-eagle.jpg
Cikkszám: Ig-01272
Felvéve: 2021-06-23
Módosítva: 2023-12-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 68 943 Ft / 1 l
Ár: 48 260 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 48260 Ft 48260

Termékismertető

Highland Park 16é 'Wings of the Eagle' whisky 0,7 44,5% pDD

Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Orkeney Island
Lepárló: Highland Park Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelési idő: 16 év
Érlelés módja: Fahordóban érlelt (európai és amerikai tölgyfa)
Hordó típusa: Ex-Sherry hordó
Használt hordók:  Oloroso sherry hordó

Illat: A Highland Park 16é 'Wings of the Eagle' whisky 0,7 44,5% pDD: Az illatai csodásak, kellően sűrűek ennyi hordóban töltött év után. A legfiatalabb alkotó whisky is minimum 16 éves. A pörkölt maláta aroma nyilván alap. Kissé füstös, fás, dongás, hordós, cherrys, dohányleveles, bőr illat áramlik ki a kóstoló pohárból. Megjelennek az aszalt gyümölcsök, mazsola, kandírozott narancs, citrusok, a tósztkenyér és a pörkölt banán, kókusz. Csokis, kakaós, karamellás, fűszeres - remek!

Íz: A Highland Park 16é 'Wings of the Eagle' whisky 0,7 44,5% pDD: Az első korty is nagyon "ott van"! Az édeskés- száraz íz mellett előkerülnek egymás után a zamat rétegek,- úgy mint: Maláta édesség, maláta keserűség (pörkölt), lekvárosság, aszalt gyümölcsösség, mazsolás, mézes, füstös, hordó dongás, ódon-szerű aromák. Fűszerekkel ez az itóka is rendesen telített. Fahéj, citromfű, gyömbér, szegfűbors, és némi finom méz is előjön. Csokis, kakaós, kávés, mogyorós, mandulás, szárított gíyümölcsös, aszalt szilvás, körtés. Dús, krémes, kiemelkedően szép ital!

Lecsengés: Az ital utóíze hosszú, mézes-mazsolás, édeskés-aszalt gyümölcsös, fűszeres, karamellás.

Szín: Sötét aranysárga

Így kóstold meg: Először végy egy szép whiskys, - ha lehet kristály - poharat. Próbáld ki 18-21 fokon, majd hűtve és végül jégkockával! 

Lepd meg az Édesapád ezzel a kiválósággal már ma este! Pohárra fel! Eggs!

Érdekesség:

A kézzel forgatott maláta - ma már csak 4 lepárló üzem létezik, ami ezt az ősi technikát használja.
Az illatos tőzeg - amikor a készítés során meggyújtják az égetőkemencében a tüzet a jellegzetes Pagoda tető alatt, a lágy és finom hanga-méz illat átjárja az árpát és kialakítja a különleges, édeskés, hangaszerű (avarfű) illat és íz aromáját.

A sherry-s tölgyfa hordó adja meg a csodás aromáit, ízeit. A legtöbb skót cég ex-Bourbon-ös hordókat használ, a Highland Park viszont ex-Oloroso-t alkalmaz helyette. A spanyol sherry-s tölgyfa hordó adja az ital színét és aszalt gyümölcs jellegét, míg az amerikai pedig a vanília és tejkaramella aromáját.

A lepárlóban készült Highland Park 18 Years Whisky igazán remek évjárat, ami 2005-ben arany érmet nyert a San Francisco-i világversenyen.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!