Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Highland Park 12é Viking Honour whisky 0,7 40% pDD

highland-park-12-e-viking-honour.jpg
highland-park-12-e-viking-honour.jpg
Cikkszám: Wy-00327
Felvéve: 2018-12-28
Módosítva: 2024-04-05
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 31 943 Ft / 1 l
Ár: 22 360 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 22360 Ft 22360

Termékismertető

Highland Park 12é Viking Honour whisky 0,7 40% pDD

Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Orkeney Island
Lepárló: Highland Park Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelési idő: 12 év
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Ex-Sherry hordó,- összesen 3-féle
Használt hordók:  Oloroso sherry hordó

Illat: A Highland Park 12é Viking Honour whisky 0,7 40% pDD egy neves nemes itóka, így okvetlen fontos a megillatozása a korty élvezete előtt. A pohárba kiöntés után azonnal bejelentkezik a sherrys hordós érlelés tökéletes jellegzetessége - az édeskés maláta aroma kombinálva enyhén füstös, sűrű, olajos, parfümös gyümölcsösséggel. Kifejezetten sokféle van benne, pld. az aszalt szilva, mazsola, barack, körte, sőt egy kicsit a narancslekvár is. Karamellás, a főzésnél lekapott baracklekváros, csokis, mogyorós, mandulás vegyes zamat csokor is el-elkápráztatja a tanulni vágyó szaglószervet.  

Íz: A Highland Park 12é Viking Honour whisky 0,7 40% pDD a megillatozása után az első kortyban a zamatok tekintetében szinte berobban az ajkak közé. Dús, édes, malátás, szárított gyümölcsös, aszalt gyümölcsös, lekváros, mazsolás, datolyás remek ízek kerekednek felül. Bársonyos, mély, parfümösen ízes, hordós, karamellás, csokis, fahéjas, pörkölt mogyorós, mandulás, mézes, nagyon fűszeres. A sherrys hordók hatása egyértelműen lágy, krémes whiskyt eredményezett. Semmi fanyarság, csak a csodás összetett ízek várnak ránk.  

Lecsengés: Az ital utóíze hosszú, édeskés-aszalt gyümölcsös, fűszeres, karamellás.

Szín: Sötét aranysárga

Így kóstold meg: Először végy egy szép whiskys, - ha lehet kristály - poharat. Próbáld ki 18-21 fokon, majd hűtve és végül jégkockával! A többi a te dolgod.

Ünnepeld meg a whisky napját,- éppen ma van, s persze ezt az ajándékot vidd! Eggs!

Érdekesség:

A csomagolása viking rajzokkal díszített díszdoboz!

A kézzel forgatott maláta - ma már csak 4 lepárló üzem létezik, ami ezt az ősi technikát használja.
Az illatos tőzeg - amikor a készítés során meggyújtják az égetőkemencében a tüzet a jellegzetes Pagoda tető alatt, a lágy és finom hanga-méz illat átjárja az árpát és kialakítja a különleges, édeskés, hangaszerű (avarfű) illat és íz aromáját.

A három fajta sherry-s tölgyfa hordó - csak a legdrágább tölgyfa hordókat használják, ami az ital gazdagságát, összetettségét biztosítja. A legtöbb skót cég ex-Bourbon-ös hordókat használ, a Highland Park viszont ex-Oloroso-t alkalmaz helyette. A spanyol sherry-s tölgyfa hordó adja az ital színét és aszalt gyümölcs jellegét, míg az amerikai pedig a vanília és tejkaramella aromáját.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!