Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Recas (Rékás) erdélyi borok

A Recas (Rékás) Erdélyi Borról

 

" Az Erdélyben található Rékás (Recas) a történelmi Magyarország egyik jelentős borvidéke volt.

Már a római korban műveltek itt szőlőt. Egy későbbi korból, 1447-ből származó írásos dokumentum szerint ekkor adta el Magyari János és felesége 32 arany forintért a szőlőbirtokukat a temesvári bánnak. A XVIII. században a betelepülő szász borászok fejlesztették tovább a szőlő- és borkultúrát.

A Temesvártól mintegy 40 kilométerre található Recas pincészet közel ezer hektáron gazdálkodik és Közép-Európa egyik legmodernebb technológiával rendelkező borászatává vált. 

A folyamatokra és a borok minőségére Ausztráliából érkezett főborászuk, Hartley Smithers ügyel.

Kiemelkedő szőlőfajtáik a Királyleányka, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rizling, Merlot, Cabernet Sauvignon és a jellemzően csak Erdélyben megtalálható Fekete Leányka.

Boraik a világ legrangosabb borversenyein kapnak elismerő díjakat, de talán a legnagyobb sikert a párizsi Vinalies Internationales borverseny hozta meg, amikor a Solo Quinta 2010-es évjárata a világ legjobb fehérbora címet hódította el.

A bort Gordon Ramsey is felvette londoni éttermének kínálatába. A Recas pincészet a borait a világ több mint 25 országába exportálja, legnagyobb piacuk az Egyesült Államok, Kanada és az Egyesült Királyság."

 

recas_uberland.jpg
[Te-00030] Recas Cuvée Überland 0,75
10 500 Ft
recas_hunyadi_roze.jpg
[Tw-00002] Recas Hunyadi Rosé 0,75
1 740 Ft
recas-narancsbor.jpg
[Te-00063] Recas Narancsbor 0,75
2 590 Ft
recas-regno-rose.jpg
[Tw-00055] Recas Regno Rosé 0,75
2 620 Ft

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!