Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Recas Selene Cabernet Sauvignon 0,75

recas_selene_cabernetsauvignon.jpg
recas_selene_cabernetsauvignon.jpg
Cikkszám: Tw-00024
Felvéve: 2014-10-24
Módosítva: 2022-04-20
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 8 160 Ft / 1 l
Ár: 6 120 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 6120 Ft 6120

Termékismertető

Recas Selene Cabernet Sauvignon 0,75


Származás: Erdély (volt Magyarország)
Gyártó: Rékás Pincészet
Alapanyag: Szőlő, bor, Cabernet Saugvignon

Érlelés: Hordós

Érdekesség az importőr tollából:

" Nevét a görög mitológia Hold istennőjéről, Selene-ről kapta. A névhez méltóan, a palack egy forró nap szenvedélyes éjszakáját idéző bort rejt. A birtok legjobb dűlőiről válogatott szőlőt éjszaka szüretelik, hogy megóvják a forróság káros hatásától és megőrizzék a természetes aromákat. Mediterrán stílusú bor, mély bordó színnel és intenzív illattal. A tölgyfahordós érlelés jegyeként kezdetben rumos, fűszeres, aszalt szilvás illatok jelentkeznek, majd a fekete bogyós gyümölcsök teljesednek ki, melyet ízében csokoládés jegyek egészítenek ki."

És akkor a saját kóstolás eredménye:

Illat: A Recas Selene Cabernet Sauvignon 0,75 vörösbor kipárolgásaiban remek aromákat fedeztünk fel, igazi parfümös, kékszőlős, hordódongás, mogyorós és pörkölt zamatokkal az elején. Savak, tanninok tekinetetében egy könnyed, közepesen testes, remek párákkal bíró vörösborról van szó. Érezhető benne fekete ribizli és szeder, aszalt szilva és szilvalekvár, némi keserű csokoládé. Pörkölt magvak, tósztkenyér kerekedik ki a végén.

Íz: A Recas Selene Cabernet Sauvignon 0,75 vörösbort szellőztetni kell a kiöntés után, de már az első kortyok jelzik, hogy mennyire ízes, kellemes savakkal megáldott, könnyed, közepesen testes vörösbor került a poharunkba. Kiemelkedően sok aroma van benne! Selymes, lágy, bársonyos, csokoládés, szilvalekváros és aszalt gyümölcsös. Megkapóak a fekete bogyósok és a szegfűszeg, gyömbér (!), a fahéj és a kardamon jelenléte. Jól birja a szódát, remek vörösboros fröccsöt lehet belőle készíteni,- ha nem sajnáljuk azzá formálni, mert tisztán egy komoly íz élmény!

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, csokis, kakaós, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Ismerkedj meg ezzel a friss és kellemes, jó ár-érték arányú vörös borral, a Recas Selene Cabernet Sauvignon 0,75-el  Erdély Országból! Csapj egy jó fröccsös délutánt! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!