Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bolyhos pálinka

A Bolyhos Pálinka !

A család 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel, Bolyhos László alapító mellett a család minden tagja a vállalkozásban tevékenykedik. Céljuk, hogy újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka melyet egy saját pálinkafesztivál létrehozásával is népszerűsítenek. 

Tápiószőlősön 1994-ben építették meg az első szeszfőzdét, bérfőzés céljából. A bérfőzés mellett folyamatosan kísérleteznek, milyen pálinka lenne az, ami a legkarakteresebben adja vissza a gyümölcs ízét; így jutottak el családi receptek alapján a ma ismert Bolyhos ágyas pálinkáig.

A pálinkafőzdében kialakításra került, a tulajdonosok tervei alapján készített és összeállított gázfűtéses, kétszakaszos lepárló berendezés, ami egy 500 és egy 800 literes főzőüstből- és egy 250, illetve 400 literes finomító üstből továbbá egy 600 literes KOTHE típusú üstből áll.

A Bolyhos ágyas pálinka 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből készül. Kezdetekben több mint 30 féle pálinkát főztek, jelenleg 11 fajta pálinkát állítanak elő kereskedelmi mennyiségben.

Ezek a birs, cigánymeggy, Irsai Olivér szőlő, jonatán alma, kajszibarack, szilva, szomolyai fekete cseresznye, szőlő, vegyes gyümölcságyas és vilmoskörte pálinkák. Az aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú pálinkák alkoholfoka: 50% v/v.  

A palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt helyeznek az üvegekbe, erre töltik rá a pálinkát, majd ezt követően legalább három hónapig érlelik. 

Az érlelés során az aszalt gyümölcs visszanyeri eredeti alakját és kellemes színt kölcsönöz a pálinkának. A "gyümölcságy" a pálinkát esztétikailag vonzóbbá teszi és beltartalmi értékeit is tovább gazdagítja.

1_1846.jpg
[711] Bolyhos ágyas szilvapálinka 0,5 50%
8 640 Ft 7 320 Ft -15%
  • %Akció

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!