Termékeink

Bolyhos pálinka

A Bolyhos Pálinka !

A család 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel, Bolyhos László alapító mellett a család minden tagja a vállalkozásban tevékenykedik. Céljuk, hogy újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka melyet egy saját pálinkafesztivál létrehozásával is népszerűsítenek. 

Tápiószőlősön 1994-ben építették meg az első szeszfőzdét, bérfőzés céljából. A bérfőzés mellett folyamatosan kísérleteznek, milyen pálinka lenne az, ami a legkarakteresebben adja vissza a gyümölcs ízét; így jutottak el családi receptek alapján a ma ismert Bolyhos ágyas pálinkáig.

A pálinkafőzdében kialakításra került, a tulajdonosok tervei alapján készített és összeállított gázfűtéses, kétszakaszos lepárló berendezés, ami egy 500 és egy 800 literes főzőüstből- és egy 250, illetve 400 literes finomító üstből továbbá egy 600 literes KOTHE típusú üstből áll.

A Bolyhos ágyas pálinka 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből készül. Kezdetekben több mint 30 féle pálinkát főztek, jelenleg 11 fajta pálinkát állítanak elő kereskedelmi mennyiségben.

Ezek a birs, cigánymeggy, Irsai Olivér szőlő, jonatán alma, kajszibarack, szilva, szomolyai fekete cseresznye, szőlő, vegyes gyümölcságyas és vilmoskörte pálinkák. Az aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú pálinkák alkoholfoka: 50% v/v.  

A palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt helyeznek az üvegekbe, erre töltik rá a pálinkát, majd ezt követően legalább három hónapig érlelik. 

Az érlelés során az aszalt gyümölcs visszanyeri eredeti alakját és kellemes színt kölcsönöz a pálinkának. A "gyümölcságy" a pálinkát esztétikailag vonzóbbá teszi és beltartalmi értékeit is tovább gazdagítja.

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok