Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Stolichnaya vodka

Stolichnaya Vodka


A neve „fővárost” jelent oroszul. Stoli-nak is hívják.

Ez a vodka Oroszországból származik. Élete 1901.-ben kezdődött. Valójában a márkanév bejegyzése 1938., a nem hivatalos első gyártásé 1944., a hivatalos első gyártásé 1948.-ra tehető.

Búzából és rozsból készítik. 2003 óta vitatkoznak a márka tulajdonjogáról. Valójában a Szovjetúnió idejéből származó márkáról van szó. ( a két vitatkozó fél az orosz, állami tulajdonú FKP Sujuzplodoimport, a másik a magánkézben, Yuri Shefler kezében lévő SPI Group ) Jelenleg a pereskedésből fakadóan 2 helyen folyik a gyártás, az orosz Kaliningrádban, és  Lettországban.

A gyártása:
A fermentáció búzából vagy rozsból indul ki, ártézi vizet adnak hozzá. A folyamat 60 óra alatt lezajlik. A desztilláció során, 96,4 %-os alkoholtartalomra dúsítják a vodkát, és ezt hígítják vissza további artézi vízzel a palackozási erősségre.

Ezek után jön a 3 fázisú szűrés: quartz kristályon, faszénen, gyapjún át.

Megjegyzés: az orosz gyártású italba Samara, Kaliningrád – i artézi víz kerül, a  Lettországi italba nem artézi vizet tesznek, hanem a helyi normál vizet.

stolichnaya_3,0.jpg
[Ti-00011] Stolichnaya vodka 3,0 40% pDD
35 910 Ft
stoli-gold-07.jpg
[Pa-00032] Stoli Gold vodka 0,7 40%
9 490 Ft

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!