Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Blanton's Bourbon whiskey

A Blantons-t tartják az amerikai prémium whiskey-palackozás egyik úttörőjének.

Az alapító, Colonel Albert Blanton, a bourbon whiskey-k szerelmese volt, igen sokat tett a ma ismert bourbon jelleg megalkotásáért. Ő fedezte fel, hogy a raktárakban különböző helyeken pihenő hordókban érő párlatok mekkora minőségi, ízbeli különbséget mutathatnak.

Tanítványa, Elmer T. Lee volt az, aki jobban utánajárt az elméletnek, majd erre alapozva megteremtette az egyetlen hordóból származó whiskey-palackozást, amit ma már Single Barrel néven ismerünk.

Az ő útmutatásával kezdődött az optimális érlelés, és az arra legalkalmasabb körülmények, vagyis legalkalmasabb klímájú helyszín kiválasztása, amely a mai napig meghatározója a Blantons whiskey-nek.

A tradicionális Blantons termékek ma is Single Barrel módon kerülnek palackozásra, tehát a hordók tartalmát nem keverik, és minden palackon feltüntetésre kerül, hogy melyik hordóban ért a benne található nedű.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!