Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Blanton's Original 0,7 46,5% pDD

blantons_original.jpg
blantons_original.jpg
Cikkszám: 2893
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-11-24
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 114 257 Ft / 1 l
Ár: 79 980 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 79980 Ft 79980

Termékismertető

Blanton's Original 0,7  46,5% pDD

 

Származás: USA
Gyártó: Buffalo Trace Whisky Distillery.
Alapanyag: Rozs, Árpa, Kukorica

Érlelés: Single barrel, fehér tölgyfa.

Illat: A Blanton's Original 0,7  46,5% pDD páráiban erőteljes a citrusok érdekes és kissé fanyar aromája - szárított citromhéj, kandírozott narancshéj, lime, grapefruit. Édes, vaníliás, csokoládés és fahéjas. Érezhető a fehér tölgy nagyon karakteres hordó illata is. Kevéske kávé, kakaó, pörkölt olajos magvak és még a mazsola és a méz is mintha jelen lenne a kipárolgásaiban. Selymes, bársonyos gőzöket enged ki magából. 

Íz: A Blanton's Original 0,7  46,5% pDD első kortyaiban az édes, vaníliás, csokis, kakaós, karamellás és fahéjas ízek nagyon szépek, élvezetesek. majd a citrusos, különösen a narancs és a héja érződik ki belőle. Kifejezett a fehér tölgy aroma hatása, az olajos magvak, a szárított fűszerek selymességet és bársonyosságot is sugároznak a többedik kortyban beazonosítható módon. Kiváló húzása van ennek az italnak. 

Lecsengés: hosszú, édes, vaníliás, citrusos, gabonás, rozsos, fűszeres.

Szín: Sárga-borostyán-pirosas.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Próbáld ki a Barátaiddal ezt az amerikai remek itókát! EGGS!

Érdekesség:

" A Blanton’s olyan a többi bourbon-höz képest, mint a legfinomabb single malt-ok a kevert scotch-hoz, vagy a legritkább konyak a brandy-hez képest.

A lepárlómester szigorú ellenőrzése mellett válogatják ki a Blanton’s minden egyes palackozásra kerülő hordóját, ezáltal - egyedi karaktere révén - mindegyik hordó különös hangsúlyt kap.

Blanton's Original 0,7  46,5%

A Blantons Original Single Barrel a mai napig az eredeti, a világon elsőként palackozott single barrel bourbon whiskey aromáját és ízvilágát idézi meg, az érlelésére szolgáló hordók ma is pontosan ott állnak a raktárban, ahol az első alkalommal.

A klasszikus fehér tölgyhordók szinte vörös színt kölcsönöznek ennek az erős kukorica-rozs whiskey-nek, amely kiegyensúlyozott, citrusos, mézes, karamelles ízvilágával kifejezetten kívánja, hogy önmagában, esetleg néhány kocka jégen fogyasszuk."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!