Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Dalmore 12é Sherry Cask Scotch whisky 0,7 43% pDD

dalmore-12e-sherry-cask.jpg
dalmore-12e-sherry-cask.jpg
Cikkszám: Wy-00463
Felvéve: 2023-05-17
Módosítva: 2024-03-14
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 67 271 Ft / 1 l
Ár: 47 090 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 47090 Ft 47090

Termékismertető

Dalmore 12é Sherry Cask Scotch whisky 0,7 43% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Dalmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa.

Érlelés: 12 éven át, Oloroso és Pedro Ximénez sherrys hordóban. 

Érdekesség: A Mackenzie klán uralta vidék ez a whisky "bölcső" 1263.-tól. Az üvegeken lévő szarvasagancs a klánnak a királytól kapott jelképe és zászló képe. Ez az un. Royal Stag - Király szarvasbika.  

Illat: A Dalmore 12é Sherry Cask Scotch whisky 0,7 43% pDD a kitöltése után egy csodás aroma képet mutat. Édeskés-kicsit kesernyés-száraz-füstös. A gyümölcsök zamatai nagyon érdekesek, kiütköznek, de jó erősen! Meggyes, sherrys, cseresznyés, kicsit szilvás, kompótos, mazsolás. Érezhető benne a maláta és a gabona, a finom hordós érlelés aromákban megmutatkozó dongássaga. Vanília, fahéj, kakaó és kevéske kardamon van benne. Selymes, lágy, bársonyos, összetett, komplex kiárolgása van.  

Íz: A Dalmore 12é Sherry Cask Scotch whisky 0,7 43% pDD kortyai nagy élményt nyújtanak. Édeskés, , kesernyés, száraz, malátás, pörkölt hordódongás. A kétféle hordós érlelés nyugalma nagyon is érezhető rajta,- azaz a sherry, cseresznye, szilva és egy kis áfonya, dió, mogyoró, mandula. Fahéj, csokoládé, kakaó, karamell, valamint a vanília és némi citrusosság ütközik ki belőle. Nagyon szépen megalkotott, jó húzású whiskyről van szó. 

Lecsengés: Hosszú, édeskés, meggyes-cseresznyés, pörkölt fás, malátás, csokis.

Szín: Sötét sárgás, barnás-pirosas kissé.

Így kóstold meg: Először 18.21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Lepd meg a Barátaidat szombat este, de egyben mutasd is be ezt a remek whiskyt! Eggs!

 

Érdekesség 2.:

"A Dalmore 12é Sherry Cask Scotch whisky 0,7 43% pDD

12 éven át, nagy türelemmel érlelték az italt, mely folyamat második felében a bourbon-ös hordókat felcserélték 500 literes spanyol sherrys hordókra. A kitartó munka mindig meghozza a gyümölcsét. 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!