Ron Millonario 10é Reserva rum 0,7 40% pDD
Termékismertető
Ron Millonario 10é Reserva rum 0,7 40% pDD
Származás: Peru
Gyártó: Ron Millonario Rum Distillery
Alapanyag: Cukornádméz
Érlelés: Tölgyfahordó, 10 éven át.
Illat: A Ron Millonario 10é Reserva rum 0,7 40% pDD: Illataiban azonnal visszaköszön a 10 éves érlelés és ezen keresztül a hordósság, a mély, sűrű kipárolgások. Édeskés, fűszeres, karamellás, vaníliás, pörkölt kókuszos, sült banános, fahéjas, melaszos, szárított és kandírozott gyümölcsös, lekváros zamatok a jelemzőek erre az itókára. Sok benne a kakaóvajas-csokis összetett aroma.
Íz: A Ron Millonario 10é Reserva rum 0,7 40% pDD: Az első korty remek! Tele van gyümölcsös-hordós-csokis-kakaós-vaníliás íz hatással. Össz hatásában édeskés, pörkölt melaszos, sűrű, olajos, simogató, selymes és nagy íz élményt nyújtóak az egymás utáni pici, lassan lenyelt kortyok. Benne vannak a szárított gyümölcsök, a lekváros jelleg, kandírozott gyümölcsök, narancshéj, pörkölt kókusz és banán, grapefruit, fahéj.
Lecsengés: Hosszú, aromás, hordó érlelt, fahéjas-vaníliás-pörkölt kókuszos
Szín: barnás-brostyános
Így kóstold meg: Először 18-21 fokon egy szép kristálypohárban. Ha ez az íz túl komplex, akkor hűtsd le vagy dobj bele jeget.
Így élvezd a poharadban : Egy ilyen korú rumot már kötelező kellő gondossággal megkóstolni ! Kristálypohár, nyugalom, le kell ülni és akkor jöhet az első korty. Aki ezt a rumot az ajkához emelte, onnantól nem akar belőle koktélt.
Isten éltessen sokáig !
Érdekesség:
Ebben a perui rumban minden olyan gondoskodás benne van, amit a profi rum készítőtől elvárunk. Rendkívüli körültekintéssel válogatott alapanyagoknak, a totálisan precíz erjesztésnek, az utána következő lepárlásnak, na és persze a fontos érlelésnek az eredménye e remekmű.
Itt alkalmazzák a régi és az új technikát. Ennek a kombinációja igen fontos körülmény az előállítás során.
Hosszú éveken át kísérleteztek és próbálkoztak azzal, hogy a rumnak legmegfelelőbb élesztő adagolásra rájöjjenek. Itt ugyanis az élesztőnek ráhatása van az illatra-ízre egyaránt.
Régi skót üstökkel dolgoznak, és az érlelés amerikai és szlavóniai tölgyfahordókban történik az ún. solera eljárással. A lényege ennek az, hogy a hordókat egymásra rakják, felhalmozzák, és minden évben a legalsó sorban lévő hordókból vesznek ki és palackoznak le. A felette lévő sorból pedig visszapótolják a kivett porciót. Így aztán a legfelső hordóba mindig friss rum kerül.
Vélemények
Én is értékelek »