Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ron Millonario 10é Reserva rum 0,7 40% pDD

ron-millonario-10e-pdd.jpg
ron-millonario-10e-pdd.jpg
Cikkszám: Wy-00401
Felvéve: 2022-02-17
Módosítva: 2024-03-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 23 171 Ft / 1 l
Ár: 16 220 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16220 Ft 16220

Termékismertető

Ron Millonario 10é Reserva rum 0,7 40% pDD

Származás: Peru
Gyártó: Ron Millonario Rum Distillery
Alapanyag: Cukornádméz

Érlelés: Tölgyfahordó, 10 éven át.

Illat: A Ron Millonario 10é Reserva rum 0,7 40% pDD: Illataiban azonnal visszaköszön a 10 éves érlelés és ezen keresztül a hordósság, a mély, sűrű kipárolgások. Édeskés, fűszeres, karamellás, vaníliás, pörkölt kókuszos, sült banános, fahéjas, melaszos, szárított és kandírozott gyümölcsös, lekváros zamatok a jelemzőek erre az itókára. Sok benne a kakaóvajas-csokis összetett aroma. 

Íz: A Ron Millonario 10é Reserva rum 0,7 40% pDD: Az első korty remek! Tele van gyümölcsös-hordós-csokis-kakaós-vaníliás íz hatással. Össz hatásában édeskés, pörkölt melaszos, sűrű, olajos, simogató, selymes és nagy íz élményt nyújtóak az egymás utáni pici, lassan lenyelt kortyok. Benne vannak a szárított gyümölcsök, a lekváros jelleg, kandírozott gyümölcsök, narancshéj, pörkölt kókusz és banán, grapefruit, fahéj. 

Lecsengés: Hosszú, aromás, hordó érlelt, fahéjas-vaníliás-pörkölt kókuszos

Szín: barnás-brostyános

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon egy szép kristálypohárban. Ha ez az íz túl komplex, akkor hűtsd le vagy dobj bele jeget.

Így élvezd a poharadban : Egy ilyen korú rumot már kötelező kellő gondossággal megkóstolni ! Kristálypohár, nyugalom, le kell ülni és akkor jöhet az első korty. Aki ezt a rumot az ajkához emelte, onnantól nem akar belőle koktélt.

Isten éltessen sokáig !

Érdekesség:

Ebben a perui rumban minden olyan gondoskodás benne van, amit a profi rum készítőtől elvárunk. Rendkívüli körültekintéssel válogatott alapanyagoknak, a totálisan precíz erjesztésnek, az utána következő lepárlásnak, na és persze a fontos érlelésnek az eredménye e remekmű.

Itt alkalmazzák a régi és az új technikát. Ennek a kombinációja igen fontos körülmény az előállítás során.

Hosszú éveken át kísérleteztek és próbálkoztak azzal, hogy a rumnak legmegfelelőbb élesztő adagolásra rájöjjenek. Itt ugyanis az élesztőnek ráhatása van az illatra-ízre egyaránt.

Régi skót üstökkel dolgoznak, és az érlelés amerikai és szlavóniai tölgyfahordókban történik az ún. solera eljárással. A lényege ennek az, hogy a hordókat egymásra rakják, felhalmozzák, és minden évben a legalsó sorban lévő hordókból vesznek ki és palackoznak le. A  felette lévő sorból pedig visszapótolják a kivett porciót. Így aztán a legfelső hordóba mindig friss rum kerül.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!