Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

BenRiach 12é Smoky Twelve Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD

benriach-12-e-smoky-twelve.jpg
benriach-12-e-smoky-twelve.jpg
Cikkszám: Wy-00378
Felvéve: 2021-10-01
Módosítva: 2024-03-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 35 229 Ft / 1 l
Ár: 24 660 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 24660 Ft 24660

Termékismertető

BenRiach 12é Smoky Twelve Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: BenRiach Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 12 évig tölgyfahordóban. (3 casks,- sherry, marsala, bourbonos hordókban)

Illat: A BenRiach 12é Smoky Twelve Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD: A kiöntése után erősebb füstösség érzékelhető, egy kiváló kipárolgású itókát sejthetünk, már az aromái is nagy élvezeti értékkel bírnak. Érezhető benne - hasonlóan a 10 éveshez csak sűrűbb formában, érettebben -  gabonás, fás, tölgyfás, hordós, pörkölt malátás jellemzőit ennek az italnak. A 12 évesben az illatok is nagyon összetettek, benne a finom hordósság,- nyilván a 3-féle hordós érlelésnek köszönhetően, itt is. Jelen van a szinte a márka családra teljeskörűen jellemző/szokásosnak mondható mandulás, kókuszos, mogyorós, diós, fahéjas zamatok garmada. Fűszeressége nagyon finom. Ráadás a méz, némi mazsola, citrusok, a citromfű emeli az élvezhetőségét. 

Íz: A BenRiach 12é Smoky Twelve Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD: Egyértelműen füstös, csodás ízek, szépséges aromák és zamatok kerülnek elő rögtön az első pici korty után. Hordós, malátás, dongás, édeskés, tósztos, pörkölt árpás, gabonás, kakaós, csokis, karamellás, kicsit füstös, lekerekített, gyümölcsös, selymes, bársonyos, komplex, összetett, olajos, sűrű, selymes, jelen van a többedik kortyban a pörkölt mogyoró, pisztácia, kesudió, dió, mandula és kiemelkedik a fahéj. Igencsak sok benne a szárított gyümölcsös, kandírozott narancshéjas, a fűszeres hatás is.

Lecsengés: Hosszú, füstös, száraz-édes, fűszeres, gyümölcsös, pörkölt mogyorós-mandulás.

Szín: Sötét sárgás, barnás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Szervezd meg a ma esti baráti poharazgatást és ezt kóstoljátok! EGGS!

Érdekesség:

" A lepárlóban használt víz a Burnside forrásból származik, gabona alapként pedig enyhén tőzeges, malátás árpát használnak ehhez a különleges és csábító speyside-i malthoz.

Ez egy letisztult single malt elegáns, kerek ízzel és illattal. Könnyen foglyul ejtenek a gyümölcsös, virágos jegyei, amiket mézes¬vaniliás¬ fűszeres¬karemellás és almás aromák egészítenek ki. 

Speyside északi részén a XIX. század utolsó éveiben, számos igen kiváló lepárló épült, azonban sokuk nem bírta az egyre komolyabbá váló versenyt.

A BenRiach is majdnem erre a sorsra jutott, de sok jobb¬rosszabb időszak után 2004¬ben egy új történet kezdődött a cég életében.

Az irányítást Billy Walker, Skócia egyik legjobb keverőmestere vette át, és a gyártó azóta igen figyelemreméltó whiskyket készít.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!