Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

BenRiach 10é Single Malt whisky 0,7 43% pDD

benriach-10-e-uj.jpg
benriach-10-e-uj.jpg
Cikkszám: Wy-00330
Felvéve: 2019-01-18
Módosítva: 2021-05-12
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 22 043 Ft / 1 l
Ár: 15 430 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 15430 Ft 15430

Termékismertető

BenRiach 10é Single Malt whisky 0,7 43% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: BenRiach Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 10 évig tölgyfahordóban. (3 casks,- sherry, portoi, bourbonos hordókban)

Illat: A BenRiach 10é Single Malt whisky 0,7 43% pDD kiöntése után már a legelső illat-pamacsban felfedezhetjük a malátás, gabonás, fás, tölgyfás, hordós, pörkölt malátás jellemzőit ennek az italnak. A 10 éves mély és sötét nyugalom a hordó magányában kiváló, szépséges aromákat alkotott,- nyilván a 3-féle hordós érlelésnek köszönhetően. Jelen van a szinte szokásosnak mondható mandulás, kókuszos, mogyorós, diós, fahéjas zamatok garmada. Fűszeressége nagyon finom. Cseppnyi méz, némi mazsola, citrusok, citromfű emeli az élvezhetőségét. 

Íz: A BenRiach 10é Single Malt whisky 0,7 43% pDD az első belekortyoláskor igencsak kellemes élményt nyújt, majd teszi ezt folyamatosan. Édeskés-pörkölt malátás, árpás, gabonás, kicsit füstös, lekerekített, gyümölcsös, selymes, bársonyos összhatással bír. Kiérezhető belőle a pörkölt mogyoró, pisztácia, kesudió, dió, mandula és a fahéj emelkedik ki az összetett zamatokból. Fűszeres, nagyon jó húzású itóka. 

Lecsengés: Hosszú, édes, gyümölcsös, pörkölt mogyorós-mandulás.

Szín: Sötét sárgás, barnás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Szervezd meg a ma estét és lepd meg a családod tagjait ezzel a remek itallal! EGGS!

Érdekesség:

" A lepárlóban használt víz a Burnside forrásból származik, gabona alapként pedig enyhén tőzeges, malátás árpát használnak ehhez a különleges és csábító speyside-i malthoz.

Ez egy letisztult single malt elegáns, kerek ízzel és illattal. Könnyen foglyul ejtenek a gyümölcsös, virágos jegyei, amiket mézes¬vaniliás¬ fűszeres¬karemellás és almás aromák egészítenek ki.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!