Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Green Spot Irish whiskey 0,7 40% pDD

green-spot.jpg
green-spot.jpg
Cikkszám: Wy-00268
Felvéve: 2016-08-31
Módosítva: 2024-02-09
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 32 400 Ft / 1 l
Ár: 22 680 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 22680 Ft 22680

Termékismertető

Green Spot Irish whiskey 0,7 40% pDD

Származási hely: Írország
Lepárló: Mitchell & Son Whisky Distillery
Ital típus: 3-szoros lepárlású ír whiskey. Limitált széria.
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, pontosabban Sherrys és Bourbonos hordóban, majd házasítják akettőt, átlagosan 8-9 évig nyugszanak a hordókban.

 
Illat: A Green Spot Irish whiskey 0,7 40% pDD páráiban egészen érdekes a friss és ropogós, örökzöld ciprusok és tűlevelűek frissen fűrészelt fatörzsének az illata, kifejezetten különleges. Édeskés, malátás és gabonás, árpás, jelentősen citrusos, bourbonos és persze természetesen a sherrys jelleg is meg-megjelenik. Kevés ánizs és gyömbér, némi papaya és narancshéj aroma kerül elő később. Kiemelten fűszeres érzés hatja át a megillatozót. Fás, picit mézes, virágos, aszalt gyümölcsös és friss gyümölcsös is egyben.  

Íz: A Green Spot Irish whiskey 0,7 40% pDD ízeiben nem a szokott aroma anyagok vannak, pontosabban azokon túl még valami plusz, amitől olyan jó és különleges ez a whiskey. Édeskés, fűzfás, cédrusfás, malátás, árpás, kicsit kelt tésztás, papaya és mangó friss (!) gyümölcsök érezhetőek benne. A fenyőfa és a ciprusok fanyar és kicsit kesernyés csodás zamata dobja fel a szuper íz rétegek sorát. Selymes is, de ropogós és frissítő hatású is egyben. Kiváló alkalom arra, hogy nem szokványos ízekkel találkozzunk a poharunkban.

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, édeskés, fanyar, fűszeres, malátás, fás.

Szín: Érett aranysárga.

Füstösség: Nincs

Így kóstold meg a poharadban: 18-21 fokon kezdj, majd próbáld ki hűtve, aztán jéggel. Ha lehet, akkor kristály whiskey poharat használj!

Emeld a vendégség színvonalát, amikor egy ilyen limitált kiadású itallal kínálod a vendégserget! Eggs!

Érdekesség:

A Mitchell & Son borkereskedés által "Pat whiskey" néven gyártani és forgalmazni kezdett whiskey palackján eredetileg egy ember volt látható zöld háttérrel. Erről a jellegzetes címkéről kapta a nevét később ez a kiváló ital.

Green Spot annyit tesz: zöld folt, paca. Ma már az Irish Distillers központi, Midletonban lévő gyárában készítik, de kereskedelmi forgalmazása továbbra is a független borkereskedő társaság tulajdonában maradt.

A Jim Murray által is igen magasra értékelt ital ún. single pot still whiskey, amelynek készítése során a malátázott árpa mellett nem malátázott (zöld) árpát is felhasználnak.

A rézüstben történő háromszori lepárlás után, egy részét (kb. az egynegyedét) sherry, másik részét bourbon hordóban érlelik, majd néhány év elteltével házasítják a két érlelést (összeöntik és tovább érlelik).

Átlagosan 8-9 év érlelés után, limitált példányszámban palackozzák.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!