Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Teeling Single Malt Irish whiskey 0,7 46% pDD

teeling.jpg
teeling.jpg
Cikkszám: Wh-00289
Felvéve: 2015-01-26
Módosítva: 2022-02-17
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 25 043 Ft / 1 l
Ár: 17 530 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 17530 Ft 17530

Termékismertető

Teeling Single Malt Irish whiskey 0,7 46% pDD

Ez a whiskey teljes mértékben malátázott árpából készült párlatokból lett megalkotva, úgy hogy 1991-es desztillálás is van benne.

5 féle hordós érlelésből lett kikeverve: sherry, portói, madeira, fehér burgundi, cabernet sauvignon.

Nem hűtve szűrt, kis mennyiségben kiadott, ír single malt whiskey, amelynek címkéjén az is  feltüntetésre kerül, hogy melyik palackozásból származik.

A Teeling család az újkori ír whiskey-ipar egyik meghatározó szereplője. Az 1987-től működő Cooley lepárlóval új színt vittek a mindössze kétszereplős ír whiskey palettára, hisz akkor az összes ír márkát a Midleton és az Old Bushmills lepárlókban készítették.

A régi márkákat újraélesztő (Tyrconnel, Kilbeggan), valamint új stílusokkal előrukkoló (füstös Connemara, single grain Greenore) innovatív, friss lepárlót John Teeling alapította, akinek családja nem mellesleg már 1782-ben is főzött whiskekyt Dublinban.

A Teeling Distillery 2015-ben már látogatókat is fogadott, így 125 év után ez lett Dublin első, újonnan nyíló lepárlója. 

Viszont Teeling néven már most is kiadásra került több, különböző whiskey is, amelyek jelenleg Cooley és Bushmills párlatokat tartalmaznak. A különböző lepárlási, érlelési és keverési technikákat egy oregoni mikró főzdéből származó szakember, Alex Chasko fogja át és irányítja, aki egészen kreatív és tehetséges lepárlómester hírében áll.

Kísérjen minket a Teeling mottója: „Dare to be different”! Merj különbözni!

Az elmúlt  években a Teeling whiskey-k már több mint 70 díjat nyertek rangos versenyeken.

2015-ben például 3 versenyen (IWSCInternational Wine&Spiritis Competition, Spirit's Masters Awards, San Francisco World Spirits Competition) összesen 9 arany érmet nyertek, köztük a Single Malt 2 aranyat és egy ezüstöt.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!