Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

RedBreast 15é Irish whiskey 0,7 46% pDD

Redbreast-15é.JPG
Redbreast-15é.JPG
Cikkszám: Wh-00278
Felvéve: 2014-07-14
Módosítva: 2022-04-07
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 50 257 Ft / 1 l
Ár: 35 180 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 35180 Ft 35180

Termékismertető

RedBreast 15é Irish whiskey 0,7 46% pDD

Származás: Írország
Gyártó: Irish Distillers
Alapanyag: Árpa


Különlegessége: A világ egyetlen pot still ír whiskey gyártója ( részben malátázott, részben nem malátázott árpát használnak, az un. "zöld" árpát)

Érlelés: 15 éven át, tölgyfahordóban, de a befejezés ex sherry-s hordó, Oloroso. 

Illat: A RedBreast 15é Irish whiskey 0,7 46% pDD illatai a 12 évesnél 2 dolog miatt erősebbek: az első a magasabb alkoholtartalom, a második a hosszabb érlelési idő. Azonban minden aroma elem igaz, mint a 12 évesnél, így: Az egyik legintenzívebbek a whiskey világban. Amikor elkezdjük az illatok megismerését, édeskés, finom árpamaláta, kifejezett hordó dongásság, erőteljes pörkölt-sherry-s textúra emelkedik ki. Élénk, paprikás, borsos jegyek, sherrys, cseresznyés zamatok, némi konyakos jelleggel, csokoládé, kakaó és karamell is jelen van. Kiválóan megérlelt olyan ital, amely minden igényt kielégít már a páráiban tapasztaltak alapján is. 

Íz: A RedBreast 15é Irish whiskey 0,7 46% pDD megkóstolása - főleg a 12 éves alapján - remek élmény, mert egy gyöngyszemet találtunka 15 évesben. Erősebb, aromásabb, mint a fiatalabb, de minden benne van mindkettőben, ami a nagyon jó whiskey-hez kell, így:  Édeskés, lágy, de határozott vaníliás, árpamalátás, fadongás, pörkölt olajos magvas zamatok kápráztatják el a szájat. Nagyon gyümölcsös, grapefruit, kandírozott narancshéj, lime mutatja meg magát. Majd érkezik a szegfűszeg, gyömbér és a fahéj pikáns aromája. Kissé mézes, kakaós, csokis, karamellás, mazsolás jegyek tesznek rá még egy lapáttal a remek élvezetre. Halványan oszlik el a paprikás, borsos, borsikafüves zamat.

Lecsengés: Hosszú, kellemes, édeskés, gyümölcsös, enyhén fűszeres, csokis.

Szín: Közepes barnás

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály whiskey-s poharat, majd 18-21 fokon először, és hűtve jéggel másodszor és harmadszor is (!) próbáld ki!

Kedves egészségedre, ismerd meg ezt a világhírű RedBreast 15é Irish whiskey 0,7 46% pDD díszes csomagolású nedűt! Eggs!

 

Érdekesség:

A Red Breast egy csodálatosan kiegyensúlyozott pure pot still whiskey melengető, nagyvonalú textúrával, valamint gazdag, édes, fűszeres energiától duzzadó aromákkal. Sokak szerint a legjobb ír whiskeyk közé tarozik.

A pure (avagy single) pot still elnevezés azt jelenti, hogy a hagyományos ír készítési eljárásoknak megfelelően rézüstben, malátázott, illetve nem malátázott (ún. zöld) árpa felhasználásával készül ez a 15 évig érlelt whiskey.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!