Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ardbeg Corryvreckan Scotch whisky 0,7 57,1% pDD

ardbeg_corryvreckan.jpg
ardbeg_corryvreckan.jpg
Cikkszám: Wh-00272
Felvéve: 2014-06-04
Módosítva: 2023-12-30
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 62 114 Ft / 1 l
Ár: 43 480 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 43480 Ft 43480

Termékismertető

Ardbeg Corryvreckan Scotch whisky 0,7 57,1% pDD

Származási hely: Skócia
Gyártó: Ardbeg Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: tölgyfahordóban

Illat: Az Ardbeg Corryvreckan Scotch whisky 0,7 57,1% pDD egy kivételes ital. Benne van a páráiban a tenger sóssága, az édes, malátás, nagyon füstös, és kiemelten erősen alkoholos illatok. Pörkölt mogyoró, dió, kesudió, mandula és a hordódonga fás aromája kényezteti el a megillatozó érdeklődőt. Kicsit citrusos, gyömbéres, kakaós, karamellás, mézes, selymes és bársonyos, de nem lágy, hanem nagyon karakteres. 

Íz: Az Ardbeg Corryvreckan Scotch whisky 0,7 57,1% pDD ízei az első benyomás alapján három fő oszlop fedezhető fel benne az ízek tengerében. Az első a füstösség, a második az erőteljes alkoholos jelleg és a harmadik a fűszeresség. Malátás, édeskés, borsos, borsika füves, fahéj, kakaó, karamell, pörkölt mogyoró, szegfűszeg, kardamon és mandula, dongás, fás, citrusos, csokoládés zamatok bonthatóak ki. Csodás az összhatás. 

Lecsengés: Hosszú, édes, malátás, pörkölt fás, kesernyés, fűszeres, nagyon füstös. 

Szín: Sötét sárga, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Hívd meg a Barátokat és poharazgassatok! Eggs!

 

Érdekesség. 

A maláta whisky szerelmeseinek egyik nagy-nagy kedvence az Ardbeg.

Az Ardbeg az Islay szigetén készül, hagyományos tőzeges szárítással. Ez miatt van a kiemelkedően erős füstös íze az italnak. Az Ardbeg argyll-i üzemében történik a gyártás ezen szakasza.  

Az Ardbeg Corryvreckan Single Malt Scotch whiskyről:

Az ital a nevét Islay sziget örvényéről kapta, amely azért híres, mert a világ harmadik leghevesebb, legerősebb örvénye, és egyben egy titkokkal tel legenda övezi. 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!