Termékeink

Ardbeg Uigeadail Scotch whisky 0,7 54,2% pDD

ardbeg-uigeadail.jpg
Cikkszám: Wh-00271
31 270 Ft

termekismerteto

Ardbeg Uigeadail Scotch whisky 0,7 54,2% pDD

Származási hely: Skócia, Islay
Gyártó: Ardbeg Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: bourbon és sherrys tölgyfahordóban

Illat: Az Ardbeg Uigeadail Scotch whisky 0,7 54,2% pDD kipárolgásai extra élményt nyújtanak, mert a kétféle hordós érlelés olyan összhatást eredményezett, amely teljesen egyedi. Ódon, pinceszagú, cserzett bőr, penész, hordós illatai vannak. Erős az alkohol, kifejezett a mézes, mazsolás, bonbon-meggyes, sherrys jelleg. Pörkölt magvak, kicsi élesztősség, édes, de nagyon füstös aromák a jellemzőek. 

Íz: Az Ardbeg Uigeadail Scotch whisky 0,7 54,2% pDD ízei minden képzeletet felülmúlnak ebben a kategóriában. Nagyon füstös (kátrányos-bakelites) természetesen, malátás, édeskés, seherrys, mazsolás, mézes, földes, élesztős, szegfűszeges, kardamonos. A többedik kortyban érezzük a pörkölt jelleget, azaz a mogyoró, mandula, dió és a pisztácia kicsit ciános, sejtelmes zamatait. Kiválóan megalkotott, nagyon erősen alkoholos, hordóerősségű whisky. 

Lecsengés: Hosszú, édes, füstös, sherrys, malátás, pörkölt fás, kesernyés, fűszeres.

Szín: Sötét sárga, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Hívd meg az Édesapádat és okozz neki kellemes meglepetést! Eggs!

 

Érdekesség. 

A maláta whisky szerelmeseinek egyik nagy-nagy kedvence az Ardbeg.

Az Ardbeg az Islay szigetén készül, hagyományos tőzeges szárítással. Ez miatt van a kiemelkedően erős füstös íze az italnak. Az Ardbeg argyll-i üzemében történik a gyártás ezen szakasza.  

Az Ardbeg Uigeadail Single Malt whiskyről:

A 2009. év Nu.1. Whiskyje - Jim Murray szakértelme szerint. A nevét arról a rejtélyes és titkokkal teli tóról kapta, amelyből az Ardbeg whiskyk jellegzetes, különleges, nagyon tőzeges ízű vízét nyerik.

Az Uigeadail különböző fajtájú Ardbeg whiskyk keveréke.

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok