Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Koval Millet (köles) whiskey 0,5 40% (glutenfree)

koval-millet.jpg
koval-millet.jpg
Cikkszám: WB-208
Felvéve: 2016-08-31
Módosítva: 2023-08-10
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 41 020 Ft / 1 l
Ár: 20 510 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 20510 Ft 20510

Termékismertető

Koval Millet (köles) whiskey 0,5 40%

Glutén¬érzékenyeknek is ajánljuk!

A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008¬ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban.

Ezzel a Koval az első szeszfőzde, amely megnyitott Chicagóban a szesztilalom óta. Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek szerte a világon.

Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba szerencsét próbálni.

Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szákmája is volt. Ugyanakkor a "koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben is használták arra a jiddis nyelvben, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres.

Birneckerék úgy érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher italuk is.

Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, amelynek egyik gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.

A Koval nem hiába került be a Whisky Magazine azon 100 lepárlójába, amelyet látogatásra feltétlenül ajánl. A lepárlómester Robert mielőtt megnyitotta saját főzdéjét, több mint 40 kézműves lepárló felépítésében nyújtott segítséget az USA¬ban és Kanadában.

Sokoldalúságát mutatja, hogy az Osztrák Nagykövetség helyettes sajtótitkáraként is dolgozott Washingtonban. Speciális lepárlóberendezésüket a német Kothe cég készítette. A rézüst tetején különleges és szokatlan buborék sapka van, valamint kapcsolódik hozzá két kisebb oszlopüst is, így a legjobb aromákat tudják kinyerni.

Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30 gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni.

Ezentúl pedig olyan új, a whiskey gyártásban eddig nem ismert gabonafajtákat próbálnak ki, mint a köles vagy a zab.

A Koval Millet alapanyaga Ázsia és Afrika egyik legfőbb gabonája, a köles. A köles egy gluténmentes, ősi gabona, amelyet már régóta használnak italok készítéséhez, sőt Nepálban italáldozáshoz is.

Most pedig elkészült az első köles whiskey is a világon, jelezve a Koval páratlan innovációs készségét. Könnyed, édes, nagyon kellemes élvezetet ígér. Small Batch. Single Barrel. Szűretlen. Csak középpárlat. Organikus. Glutén¬érzékenyeknek is ajánljuk!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!