Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Teeling Small Batch + 2 pohár 0,7 46% fémDD

teeling-small-batch-ajandekcsomag-arany.jpg
teeling-small-batch-ajandekcsomag-arany.jpg
Cikkszám: WB-172
Felvéve: 2015-02-16
Módosítva: 2022-11-11
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 22 229 Ft / 1 l
Ár: 15 560 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 15560 Ft 15560

Termékismertető

Teeling Small Batch + 2 pohár 0,7 46% fémDD


Származási hely: Írország
Lepárló: Teeling Whisky Company
Érlelés: small batch
Hordó: fahordó, a végén rumos hordó

Illat: A Teeling Small Batch + 2 pohár 0,7 46% fémDD kipárolgásaiban felsorolásszerűen felfedezhető és remekül kiadja a következő aromákat: Édeskés, pörkölt malátás, kelt tésztás, pörkölt melaszos és rumos, elegáns illatokkal kezd. Aztán következik a kandírozott narancshéj, narancslekvár. A rákövetkező pár kortyban remek keleti fűszerek, vanília, alma, szeder, kókusz, fahéj és kevés karamell, némi grapefruit zamat réteg fedezhető fel.

Íz: A Teeling Small Batch + 2 pohár 0,7 46% fémDD ízeiben semmiképpen nem csalódik a kóstoló. Nagyon kellemes, lágy édeskés, enyhe tósztkenyeres, melaszos és kissé rumos, sült banános és sült kókuszos kiváló ízek kerülnek elő, örvendeztetik meg az érdeklődő és szomjas ajkakat. Krémes, lágy, bársonyos, selymes, olvadóan olajos, és az illatokban felfedezhető gyümölcsök-fűszerek itt is jelentkeznek kiegészülve pörkölt mogyoróval és fahéjjal, vaníliával, kevéske borsikafűvel.

Lecsengés: Közepesen hosszú, aszalt gyümölcsös, fűszeres, édeskés, vaníliás.

Szín: aranysárga

Így kóstold meg a poharadban: Whiskys kristálypohárban, 18-21 fokon próbáld elsőként, hogy az összes íz kijöhessen belőle, majd kedved szerint jéggel, hűtve, ahogyan jobbnak ítéled!

Fel, fel a Barátokkal pár finom kortyra! Eggs!

Érdekesség:

Ez a dublini whisky igazi öröm-whisky mindenhol a világon. Az 1.782.-es évtől készül itt családi gondozásban whisky, nem is akármilyen! Az azóta eltelt szinte történelmi korokon átívelő időintervallumban a család meg tudta őrizni a lepárlót a saját tulajdonában.

Megújulásuk ideje 2012.-re esik, akkor nyílt a Teeling Whisky Company.

A Teeling Small Batch alapja a magas maláta tartalom, ez adja meg a remek, kevert, sokrétű, egymásra épülő ízkavalkád oszlopait. Az ,,i-re,, a pontot a rumos hordóban történő, utolsó szakszban bekövetkező érlelés adja.VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!