Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Nikka Coffey Grain japán whisky 0,7 45% pDD

nikka-coffey-grain.jpg
%Akció
nikka-coffey-grain.jpg
Cikkszám: WB-164
Felvéve: 2014-12-12
Módosítva: 2023-09-19
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 34 900 Ft / 1 l
Ár: 28 830 Ft
Akciós ár:
-15% 24 430 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 24430 Ft 24430

Termékismertető

Nikka Coffey Grain japán whisky 0,7 45%

2012-­ben indította útjára a Nikka a Coffey Grain nevű whiskyjét, amely hamar nagy siker lett Európában.

A kezdeti 0,5 literes kiszerelést a Taketsuru Non Age és Nikka Coffey Malt whiskykkel harmonizálva 7 decis verzióban vált elérhetővé.

A Nikka ezen kiadása abszolút különlegesség a minőségi whisky piacon. Single grain, azaz egy lepárlóban készülő, különböző gabonák felhasználásával készülő whiskyt ugyanis egészen ritkán szoktak megjelentetni.

A Nikka most azonban egy olyan párlattal rukkolt ki, amelyet a Miyagikyo nevű lepárlójában, ún. Coffey­féle üstökön desztilláltak. Ezek a berendezések – a malátawhiskyk főzéséhez használt kisüsti módszerrel szemben ­ folyamatos lepárlást tesznek lehetővé. Két ilyen, még 1963­-ban Skóciából beszerzett oszlopüstben desztillálták le azokat az italokat, amelyekből aztán ezt a csodálatos italt, ­ a Nikka blendjeinek egyik fő alkotóelemét – megalkották.

A Nikka jóvoltából, a whiskyrajongók körében sokszor ismeretlen és kissé lesajnált grain whisky, most egy új és meglepő oldaláról mutatkozik meg. A magas kukoricawhisky aránynak köszönhetően egy egészen kerek, büszke, és intenzív jegyekben gazdag italt ismerhetünk meg.

International Spirits Challenge 2015­ Arany érmes

Régió: Japán
Gyártó: NIKKA
Palackozó: NIKKA
Űrtartalom: 0.7 liter
Alkoholtartalom: 45 % vol
Hordós erősség: NEM
Hordó: fahordó


Illat: Friss és csábító. Érett barack, cseresznye és egzotikus gyümölcsök kavalkádja. A vérnarancs és a citrom aromája lassan­lassan utat enged a gyengéd virágos jegyeknek. Némi levegőztetés után tésztás, kókuszos, bourbon vaníliás illatok jelennek meg, a háttérben mentára és muskátlira emlékeztető hatásokkal.


Íz: Lédús, kellemes, a sokat ígérő illat beváltja a hozzá fűzött reményeket. Intenzív és érett gyümölcsösség, rumos hatások (banán), és karamell. A komplexitást tovább fokozzák a nyomokban tapasztalható likőrös és csillagánizsos hullámok. A barack nektár uralta gyümölcsösség krémes jegyekben olvad szét. Mindenütt jelen van a túláradó frissesség.


Lecsengés: Barack és vaníliás bourbon. Kellemes és könnyed kesernyés ízzel búcsúzik.

Szín: csodás barnás

Így fogyaszd a poharadban: végy egy whiskys kristály vagy ólomkristály poharat és vagy suba hőmérsékleten, vagy hátve, vagy jéggel - kedves egészségedre!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!