Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Hankey Bannister Heritage Blend Scotch whisky 0,7 46%

hankey-bannister-heritage.jpg
hankey-bannister-heritage.jpg
Cikkszám: WB-154
Felvéve: 2022-08-19
Módosítva: 2023-09-19
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 13 443 Ft / 1 l
Ár: 9 410 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 9410 Ft 9410

Termékismertető

Hankey Bannister Heritage Blend Scotch whisky 0,7 46%


Származás: Skócia,
Gyártó: Inverhouse Distillery
Alapanyag : Árpa


Érlelés: Tölgyfahordóban, minimum 3 éven át, Balblair, Knockdhu, Balmenach, Pulteney és Speyburn nemes whiskykből keverik ki, de! Mr. Stuart Harvey gondozásában (keverő mester) egy erősebben füstös, alkoholtartalmát tekintve is erősebb italt  kaptunk. A lényeg, hogy a múltban valami hasonló volt ez a whisky. (Elviekben W. Churchill is ezt szerette!)

Illat: A Hankey Bannister Heritage Blend Scotch whisky 0,7 46%: Ennek a kevert whiskynek az illataiban megjelenik a fokozottabb füstösség, a mélyebb aromák, a sűrűbb kipárolgás. Természetesen az alap illatok nem csorbultak, csak még jobban kiemelkednek a gőzeiből.  Malátás, erősebben pörkölt malátás, tőzeges, finoman jelenik meg a zamatokat leadó jó páráiban a hordós érlelés, enyhe fűszeresség is jellemző rá. Vaníliás, kissé citrusos, jelen van a borsikafű, kevéske fahéj és a szegfűszeg is némileg kiérezhető belőle - ahogyan az original esetében megszoktuk.

Íz: A Hankey Bannister Heritage Blend Scotch whisky 0,7 46%: Ez a nagyon nagy gonddal kikevert "retro" whisky érezhetően más mint az original változata a családnak. A kezdő íze füstös, édeskés-száraz, erősen pörkölt malátás, kissé citrusos, benne a lime és a mandarin zamata. Érzünk benne fűszerességet, aszalt gyümölcsöket, pörkölt mogyorót, mandulát, pörkölt kókuszdiót, icipici kakaót. Selymes, bársonyos, jó a húzása, és a hordós érlelés is előbukkan.

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés-száraz, malátás, kissé füstös.

Szín: Közepes sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály whiskys poharat, majd 18-21 fokon először, és hűtve jéggel másodszor és harmadszor is (!) próbáld ki!

Kedves egészségedre, hidd el érdemes megkóstoloni! Eggs!

 

Érdekesség:

1757.-ben alapították ezt a csodás whisky lepárlót, nevezetesen Hankey Bannister, Hugh Bannister, Beaumont Bannister urak. Winston Churchill, IV. Vilmos Herceg, V. György Király is imádta ezt a márkát.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!