Villányi Athus Cuvée 0,75 12,5% Gere A.
Termékismertető
Villányi Athus Cuvée 0,75 12,5% Gere A.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere Attila Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cuvée - Cabernet Franc, Kékfrankos, Portugieser
Érlelés: 10 hónapig ászokhordóban.
Illat: A Villányi Athus Cuvée 0,75 12,5% Gere A. Mint az egyik legjobb vörösbort alkotó pincészethez illik, ez a Cuvée is kiváló illatokkal bír. Kerek, telített, nagyon szépen érlelt, mély, gazdag aromákkal bíró kipárolgásai csodásak, gyümölcsös, a kék és fekete gyümölcsök parfümös gőzei magával ragadóak. Kakaós, csokoládés, karamellás, bodzás, selymes és bársonyos savak és tanninok sejlenek fel.
Íz: A Villányi Athus Cuvée 0,75 12,5% Gere A.: Az ízeiben megjelenő savai élvezetesek, tanninjai jól kiemelkednek. Kékszőlő gyümölcs, kékszilva, fekete szeder, málna, cseresznye, meggy, hordósság, kávés és karamellás zamatok csábítják egyre tovább a kóstoló ajkakat.Kissé fűszeres, kakaós, fahéjas.
Lecsengés: Elég hosszú, gyümölcsös-fűszeres az utolsó íz-foszlány is.
Szín: Sötét vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Hívd meg a Barátaidat, csináljatok egy jó házibulit! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »