Vylyan Kékfrankos 0,75
Termékismertető
Vylyan Kékfrankos 0,75
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Kékfrankos
Érlelés: 12 hónapig fahordóban
Illat: A Vylyan Kékfrankos 0,75 vörösborra az élénk, élvezetes virágillatok és a rengeteg gyümölcs aroma a jellemző. Krémes, dús, lágy de frissítő illatokkal bír ez a jó bor. Első érezhető aroma a meggy, majd a cseresznye, a málna és kevés gránátalma. Savai, maradék cukor, tanninok már a gőzeiben is egyfajta klassz egyensúlyt mutatnak. Fűszerességét emeli a hordós érlelés, a jelen lévő érdekesen csípős fehérbors, a kakaó, szegfűszeg.
Íz: A Vylyan Kékfrankos 0,75 vörösbor első kortyai elnyerik a kóstoló tetszését elsosorban a remek, kiegyensúlyozott, határozott, kellemes hatású savaival és tanninjaival. Ehhez adódik hozzá a tucatnyi gyümölcs zamat-tengere, ami magyarázatot ad a kiemelkedő élvezhetőségi fokra. Cseresznye és a meggy, a kékszőlő gyümölcs, málna, szamóca, kék áfonya és a csipkebogyó, kékszilva, gránátalma aromák jelennek meg. Kicsit kakaós, inkább karamellás és csokis. Hordós, icipicit fanyar, füstös.
Lecsengés: Hosszú, piros és kék gyümölcsös, hordós, kissé füstös, fűszeres.
Szín: Mély vörös, feketés.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Próbáld ki ezt a szép Vylyan Kékfrankost, legyen nagyon szép napod! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »