Termékeink

Vylyan Kékfrankos 0,75

vylyan_kekfrankos.jpg
Cikkszám: Vs-00054
3 760 Ft

termekismerteto

Vylyan Kékfrankos 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Kékfrankos


Érlelés: 12 hónapig fahordóban

Illat: A Vylyan Kékfrankos 0,75 vörösborra az élénk, élvezetes virágillatok és a rengeteg gyümölcs aroma a jellemző. Krémes, dús, lágy de frissítő illatokkal bír ez a jó bor. Első érezhető aroma a meggy, majd a cseresznye, a málna és kevés gránátalma. Savai, maradék cukor, tanninok már a gőzeiben is egyfajta klassz egyensúlyt mutatnak. Fűszerességét emeli a hordós érlelés, a jelen lévő érdekesen csípős fehérbors, a kakaó, szegfűszeg. 

Íz: A Vylyan Kékfrankos 0,75 vörösbor első kortyai elnyerik a kóstoló tetszését elsosorban a remek, kiegyensúlyozott, határozott, kellemes hatású savaival és tanninjaival. Ehhez adódik hozzá a tucatnyi gyümölcs zamat-tengere, ami magyarázatot ad a kiemelkedő élvezhetőségi fokra. Cseresznye és a meggy, a kékszőlő gyümölcs, málna, szamóca, kék áfonya és a csipkebogyó, kékszilva, gránátalma aromák jelennek meg. Kicsit kakaós, inkább karamellás és csokis. Hordós, icipicit fanyar, füstös. 

Lecsengés: Hosszú, piros és kék gyümölcsös, hordós, kissé füstös, fűszeres.

Szín: Mély vörös, feketés.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Próbáld ki ezt a szép Vylyan Kékfrankost, legyen nagyon szép napod! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok