Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Villányi Cabernet Sauvignon Selection 0,75 Bock

bock_cabernet-sauvignon-selection-2009.jpg
bock_cabernet-sauvignon-selection-2009.jpg
Cikkszám: Vs-00052
Felvéve: 2014-12-16
Módosítva: 2020-03-06
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 13 787 Ft / 1 l
Ár: 10 340 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10340 Ft 10340

Termékismertető

Villányi Cabernet Sauvignon Selection 0,75 Bock

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Sauvignon


Érlelés: 24 hónapon át új, barrique tölgyfahordókban.

Illat: A Villányi Cabernet Sauvignon Selection 0,75 Bock 2007. évjárat páráiban a pörkölt fadonga és a mélyebb aroma hatások a jellemzőek a kiemelt évjárat miatt. Illatozásakor a testes vörösbor jelleg jelenik meg, és ez az ital ettől szép. A nagyon mély, a kifejezetten dús gyümölcsös jegyek az uralkodóak, persze nem kifelejtve az élvezetes savak és tanninok remek zamatát. A szamóca-kékszilva jellegű illat vonulat karakteresztikus, persze némi málnás-ribizlis, illetve kék szőlős és áfonyás aromákkal együtt. Érezhető a kakaós, mogyorós, hordódongás kipárolgás is. 

Íz: A Villányi Cabernet Sauvignon Selection 0,75 Bock 2007. évjárat ízeiben nagyon ott van az új barrique-s hordós érlelésnek a pörkölt aromák felé eltolódó hatása a borra. Megkóstolásakor az 1. kortynál rájövünk, hogy ez egy jó nehéz, szép vörösbor, annak minden pozitív íz hatásával. Kiemelkedően élénk és dús savak, tanninok egyből a helyére teszik a pozícióját ennek a bornak. Krémes, sűrű, intenzíven piros és kék gyümölcsökkel, illetve azok zamataival megáldott ital. A kékszőlő gyümölcs, az áfonya, kékszilva, szamóca keverék aromák jelentősek. Kissé édeskés fűszerek cizellálják tovább az élvezhetőségét.

Lecsengés: Hosszú, kék gyümölcsös, pörkölt dongás, kávés, kakaós, csokis, enyhén fűszeres.

Szín: Mélyen vöröses-lila.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Hívd meg a családodat és ünnepeljetek! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!