Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Villányi Kopar Cuvée 1,5 faDD Gere A.(2018)

gere-kopar-magnum.jpg
gere-kopar-magnum.jpg
Cikkszám: Vs-00050
Felvéve: 2014-09-17
Módosítva: 2023-12-12
Egység: 1.5 lBruttó egységár: 13 780 Ft / 1 l
Ár: 20 670 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 20670 Ft 20670

Termékismertető

Villányi Kopar Cuvée 1,5 faDD Gere A.

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere A. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot - Cuvée


Érlelés: 16-18 hónapon át, tölgyfahordókban.

Illat: A Villányi Kopar Cuvée 1,5 faDD Gere A. vörösbor az egyik nagyon emblematikus villányi bor, aminek a megillatozása lehet akár egy ünnep is a kiváló minősége miatt. Páráiban a legfontosabb az egyensúly, a kiegyensúlyozottság és a bársonyosság. A gyümölcsök tekintetében többféle aroma a jellemző: Kékszilva, kékszőlő, kökény, fekete szeder, fekete ribizli, szamóca, málna, gránátalma. Fűszerei a citromfű, a kevéske bors, a fahéj, szegfűszeg, kardamon. Savai és tanninjai mennyeiek. Száraz, remek bor benyomását kelti a kipárolgása. 

Íz: A Villányi Kopar Cuvée 1,5 faDD Gere A. csúcs vörösbor ízeiben az élvezetek tárháza van folyékony változatban és halmazállapotban elrejtve. Fekete szeder és a fekete ribizli, kávés, kakaós ízei, a cseresznye és a meggy, a kékszilva és a lekvárja zamataitól kerekedik el a rácsodálkozásában a kóstoló szeme az első kortyoknál. Savai és a tanninok a maradék cukorral jobbak, arányosabbak nem is lehetnének.  Harmónia uralkodik ebben a nedűben, amit a hordós érlelés alakított ki többek között. Igazi remekmű az alkotótól.  

Lecsengés: Nagyon hosszú, piros-kék-fekete gyümölcsös, kávés, kakaós, csokis, enyhén fűszeres.

Szín: Mélyvörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Hívd meg a Nagy Családodat és indíts egy ilyen szuper szép, nagy palack, Villányi Kopar Cuvée 1,5 faDD Gere A. borral! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!