Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jura 21é Tide Single Malt Scotch whisky 0,7 46,7% pDD

jura-21e-tide.jpg
jura-21e-tide.jpg
Cikkszám: Ti-00052
Felvéve: 2023-03-06
Módosítva: 2023-03-07
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 121 171 Ft / 1 l
Ár: 84 820 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 84820 Ft 84820
Jura Whisky Distillery

Termékismertető

Jura 21é Tide Single Malt Scotch whisky 0,7 46,7% pDD

Származás: Skócia, Jura Szigete
Gyártó: Jura Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: fahordóban, 21 éven át. A 21 év használt bourbob  fehér amerikai tölgyfahordóban telik, majd pár hónap vadonat új hordóban fejeződik be.

Illat: A Jura 21é Tide Single Malt Scotch whisky 0,7 46,7% pDD egy igazi remekmű az alkotó pincemestertől. A több mint két évtized érlelési szakasz kihozta belőle a maximomot. Édeskés, dús, pörkölt és fadongás, fűszeres aromák a jellemzőek rá. Fahéj és vanília, kakaó, pörkölt-égett tósztkenyeres, kicsi tésztásság, csupa fűszer és gyógynövény, szárított és kandírozott gyümölcsök töltik el elégedettséggel az érdeklődő orrot. Ott a mandula, a mogyoró és a kesudió is.

Íz: A Jura 21é Tide Single Malt Scotch whisky 0,7 46,7% pDD felemelő érzést ad a megkóstolásakor. Ízeiben a kiválóan megalkotott, öreg whisky minden aromája benne van, érezhető. Kissé édeskés, karamellás, vaníliás, csokis, tósztkenyeres, pörkölt mogyorós, mandulás, pisztáciás, kissé pirított tökmagos. Selymes, bársonyos, olajos, gyógynövényes, aszalt gyümölcsös, kicsit mézes és citrusos is. Fadongás, hordós, malátás, kiemelkedően zamatos ízei vannak. 

Lecsengés: Hosszú, édeskés, vanília, fűszerek, s hordósság dominál.

Szín: Aranysárga - barnás - narancsos.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Legyen egy buli nap a mai, mert jönnek a Jó Barátok......! EGGS!

Érdekesség:

A Jura szigeteki whiskyk erőteljesebbek a közeli Spayside-i italokkal szemben. Sűrűbb, dúsabb, mélyebb aromákkal bírnak.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!