Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Absinthe Tunel Cannabis 0,7 70%

absinthe-tunel-cannabis.jpg
absinthe-tunel-cannabis.jpg
Cikkszám: Ti-00036
Felvéve: 2016-07-11
Módosítva: 2023-12-12
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 16 400 Ft / 1 l
Ár: 11 480 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 11480 Ft 11480

Termékismertető

Absinthe Tunel Cannabis 0,7 70%


Származás: Spanyolország
Gyártó: Antonio Nadal Co.
Alapanyag: Párlatok + fehér üröm + ánizs + borsmenta + szegfűszeg + fahéj + egyéb ízesítő anyagok. Ráadás a Cannabis.


Érlelés: Áztatással és keveréssel, rázással 8-10 napon át, majd következik a szűrés.

Illat: Az Absinthe Tunel Cannabis 0,7 70% a plusz cannabis nem sokat változtatott az eredeti, ízesítés nélküli változaton, alig érezhető benne. A többi tulajdonsága ugyan az, tehát illataiban két fő elem dominál. Az ánizs nagyon egyedi, mentaszerű aromája és a gyógynövényes fehér üröm. A magas alkohol persze egyértelműen mindent befolyásol. Szárított növényes, zöld tea-szerű zamata érdekes és különleges, szinte "porzik" a szárazság érzésétől a páráiban.  

Íz: Az Absinthe Tunel Cannabis 0,7 70% a Cannabis csak egy kicsit változtatott az ízén, nagyon sokat nem. Azaz a megkóstolásakor első benyomás az erős alkoholos íz, aztán jön a ouzo-szerű, arra hasonlító hatás, ánizsos, mentolos, citrusos-jellegű aroma. Frissítő, élénkítő, nagyon érdekes és speciális ízei bizony meglepik a kóstoló ajkat, mert azt nem lehet rá mondani, hogy finom. Ellenben, mintha "folyékony port" inna a kóstoló, legalábbis valami ilyesmi érezhető.

Lecsengés: Érdekes, ánizsos, mentolos, alkoholos, kicsit cannabis-szerű.

Szín: Világos zöld.

Koktélokhoz: Mindenki fantáziája szerint. 

Így kóstold meg: Végy egy kanalat, tégy bele cukrot, rá az Absinthe, gyújtsd meg és a karamellizálódott cukrot el kell keverni vízzel. Vagy nem kell meggyújtani, hanem lyukas kanálon lévő kockacukorra csepegtetünk nagyon hideg vizet, alatta pedig a pohár van, amely 1/3-ig van töltve Absitne-al. 

Kedves egészségedre!

Érdekesség, idézet:

"Már a bibliai idők óta kíséri az emberiséget a fehér ürömfű (Arthemisia Absinthium) kellemesen kesernyés, bár ellenállhatatlan íze, mely termékünk fű alapanyaga. Már Plinius is mesélte, miszerint a kocsik versenye után a győztesnek egy pohár fehér ürömbort adtak, a győzelem keserű oldalát jelképezve.

A fehér ürömfüvet tartalmazó egyszerű ital receptje, mely valószínüleg doktor Ordinaire, Quinley elnevezésű francia kisváros katonai orvosától származik, melyet házvezetőnője, bizonyos Henriodné asszony örökölt. Ez a fenn nevezett hölgy indította el az italt hódító útján (bon extrait de absinthe) a 18. század második felében. Az ital folyamatosan nyerte el az emberiség elismerését, és a 19. század végén már teljesen uralta a Francia alkoholpiacot. A méregzöld színű ital nagy sikernek örvendett a bohémek világában, és ezt az úgynevezett divatirányzatot átvették egyéb nemzetek is. Párizs környékén a magasabb körökben teljesen eluralkodott az absinthe melletti baráti beszélgetés délidőben: zöld óra - heure verte"

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!