Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Szeleshát Pinot Noir 0,75

szeleshat-pinot.jpg
szeleshat-pinot.jpg
Cikkszám: Te-00024
Felvéve: 2015-02-03
Módosítva: 2021-01-14
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 4 093 Ft / 1 l
Ár: 3 070 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 3070 Ft 3070

Termékismertető

Szeleshát Pinot Noir 0,75

Származás: Magyarország, Szekszárdi Borvidék
Gyártó: Szeleshát Pincészet
Alapanyag: Szőlő, bor, -  Pinot Noir


Érlelés: tölgyfahordóban. (225 literes barrique)

Érdekesség: A Szeleshát Pincészet 50 hektár nagyon jó területen gazdálkodik, alkot maradandót.

Illat: A Szeleshát Pinot Noir 0,75 vörösbor kiöntésekor finom illatok szállnak fel a pohárból. Nagyon könnyed, nem karcos, a savak és a tanninok lágyak, selymesnek tűnnek a kipárolgása alapján. Szép piros húsú gyümölcsök aromás páráiban felismerjük a cseresznye, a málna és a szamóca aromáit, egy kis citromfű és némi ibolyás illatokat. Érezhető a kellemes barrique hordós zamat is. 

Íz: A Szeleshát Pinot Noir 0,75 vörösbort nagy kedvvel lehet a megillatozása után meggusztálni, megkóstolni. Semmiképpen nem tartozik a nehéz, nagyon savas, nagyon erőteljes italok közé, hanem egy mérsékelt íz-erővel megjelenő, de sokféle zamatot tartalmazó szép bor. Gyümölcsös, kissé fűszeres, enyhén hordós, selymes, lágy, nagyon finom könnyed fröccsök készíthetőek belőle. A többedik korty végén megjelenik egy kis fahéj, némi finom citrus jelleg is. 

Lecsengés: Közepesnél nem sokkal hosszabb, gyümölcsös, hordós, citrusos.

Szín: Világosabb vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Vígy haza ilyen és hasonló szekszárdi nedűket, és érezd jól Magad! Eggs! 

Egy Kis Birtok-történelem a birtoktól magától:

" Fontos mérföldkőhöz ért a Szeleshát birtok. 18 éve kezdte el családunk a Szeleshát tetőn a területek vásárlását, és mára elértük az akkor még hihetetlennek tűnő 50 hektáros szőlőültetvényt. Az utolsó 10 hektár most ősszel került a talajba és csak a következő tavasz melege indítja majd az első fakadást, míg az első ütemben telepített szőlőnk már 15. alkalommal kezdi a vegetációt. A terület fokozatos bővülésével egy időben a vízrendezés és 3 kilométer betonút is elkészült. Területeink döntő része továbbra is a Szeleshát-dűlőben fekszik, de a vele szomszédos Kesztőcz, Nyéki-hegy, Belsőszeles, Kerek-hegy, és a Gubac-hegy dűlőkben is teremnek már szőlőink, lehetőséget adva arra, hogy a különböző kitettségből és talajokról még többrétegű borok születhessenek.

 A névadó Szeleshát-dűlő összes termése már a hegy tövében álló új borászatunkban kerül feldolgozásra és érlelésre, ez adta az ötletet, hogy az első csúcs- házasításunk neve "Monopol" legyen.

A száraz forró 2012 évjárat kiemelkedő volt a birtokon, a talaj kiváló vízgazdálkodásának köszönhetően, így megszülethetett az első csúcsborunk. A hegytetőről válogattuk a szőlőt és a pincében szelektáltuk a legszebb magyar hordókat mégpedig 5 franc-t, 3 merlot-t és 2 hordó sauvignon-t. Ebből lett az első Monopol, és mára már tudjuk, hogy a 2015 évjárat  biztosan folytatja ezt a - reményeink szerint még hosszú - történetet."

Krajcsovszki László - Szeleshát Birtok

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!