Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Szeleshát Syrah 0,75

szeleshat-syrah.jpg
szeleshat-syrah.jpg
Cikkszám: TB-00025
Felvéve: 2015-02-03
Módosítva: 2020-06-16
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 4 653 Ft / 1 l
Ár: 3 490 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 3490 Ft 3490

Termékismertető

Szeleshát Syrah 0,75

Származás: Magyarország, Szekszárdi Borvidék
Gyártó: Szeleshát Pincészet
Alapanyag: Szőlő, bor, -  Syrah


Érlelés: tölgyfahordóban.

Érdekesség: A Szeleshát Pincészet 50 hektár nagyon jó területen gazdálkodik, alkot maradandót.

Illat: A Szeleshát Syrah 0,75 vörösbor egy esztétikai élmény a szép színénél fogva a kóstolásra történő kiöntéskor, de az illatai csak tovább növelik a "becsületét"! Nagyszerű erdei szamócás, málnás, meggyes, cseresznyés dús és zamatos párákkal ajándékoz meg. Savai kifejezetten érezhetőek a szép tanninokkal együt, de semmi túlzás, semmi erőszakosság! A hordódonga benne van a páráiban. Selymes, karaketeres ital. 

Íz: A Szeleshát Syrah 0,75 vörösbor első kortyaiban is rögtön megérezzük, hogy a kiválasztásánál nem tévesztettünk. Száraz, de nem rántja a szájat össze a durva savakkal, ellenkezőleg, élvezets, szép tanninokkal megáldott, piros húsú gyümölcsök aromáival dúsított, fűszeres, selymes, bársonyos, fadongás, közepesen testes bor. Nagyon finomak a belőle készült fröccsök.

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, gyümölcsös, fűszeres, fadongás.

Szín: Vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Nyugodtan köszöntsd fel a fivéredet ezzel a szép borral, és mulassatok! Eggs! 

 

Egy Kis Birtok-történelem a birtoktól magától:

" Fontos mérföldkőhöz ért a Szeleshát birtok. 18 éve kezdte el családunk a Szeleshát tetőn a területek vásárlását, és mára elértük az akkor még hihetetlennek tűnő 50 hektáros szőlőültetvényt. Az utolsó 10 hektár most ősszel került a talajba és csak a következő tavasz melege indítja majd az első fakadást, míg az első ütemben telepített szőlőnk már 15. alkalommal kezdi a vegetációt. A terület fokozatos bővülésével egy időben a vízrendezés és 3 kilométer betonút is elkészült. Területeink döntő része továbbra is a Szeleshát-dűlőben fekszik, de a vele szomszédos Kesztőcz, Nyéki-hegy, Belsőszeles, Kerek-hegy, és a Gubac-hegy dűlőkben is teremnek már szőlőink, lehetőséget adva arra, hogy a különböző kitettségből és talajokról még többrétegű borok születhessenek.

 A névadó Szeleshát-dűlő összes termése már a hegy tövében álló új borászatunkban kerül feldolgozásra és érlelésre, ez adta az ötletet, hogy az első csúcs- házasításunk neve "Monopol" legyen.

A száraz forró 2012 évjárat kiemelkedő volt a birtokon, a talaj kiváló vízgazdálkodásának köszönhetően, így megszülethetett az első csúcsborunk. A hegytetőről válogattuk a szőlőt és a pincében szelektáltuk a legszebb magyar hordókat mégpedig 5 franc-t, 3 merlot-t és 2 hordó sauvignon-t. Ebből lett az első Monopol, és mára már tudjuk, hogy a 2015 évjárat  biztosan folytatja ezt a - reményeink szerint még hosszú - történetet."

Krajcsovszki László - Szeleshát Birtok

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!