Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Babits Tokaji 6p. Aszú 0,5

babits_6p_aszu.jpg
babits_6p_aszu.jpg
Cikkszám: TB-00003
Felvéve: 2014-12-11
Módosítva: 2023-01-11
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 17 140 Ft / 1 l
Ár: 8 570 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8570 Ft 8570

Termékismertető

Babits Tokaji 6p. Aszú 0,5


Származás: Magyarország, Tokaji Régió
Gyártó: Babits Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, (Furmint, Hárslevelű)


Érlelés: Tölgyfahordóban, 10 és 6 éven át. A hat puttony azt jelenti, hogy a cukortartalma 180 gramm/liter. 

Érdekesség: A Tokaji desszertborokra latinul azt szokták mondani, hogy " Vinum regnum, rex Vinorum" azaz a "Borok királya, a Királyok bora"! Semmihez sem hasonlítható világmárka, amelynek a fogyasztása igazi kuriózum. Sok száz éves előállítási tapasztalat alapján készítik ezeket a borokat, és a mikroklíma teszi egyedivé, nem elfelejtve az egyéb együttálló körülmények szintén egyedül álló hatását, - pld. a talaj, a dombvidék geológiai múltja. 

Illat: A Babits Tokaji 6p. Aszú bor kipárolgása és gőzei önmagukért szólnak, beszélnek. A kigőzölgései a kóstoló pohárból a nemes aromák és zamatok legmagasabb élvezeti fokáról tanúskodnak. Édes ízek, mézes jelleg, a Botrytis Cinerea gomba tevékenysége által kiváltott kissé fanyar, bodza virágos, tölgyfahordós-dongás, pörkölt mandulás, mogyorós, csokoládés zamatok kápráztatnak el bennünket.  

Íz: A Babits Tokaji 6p. Aszú bor egy olyan folyékony arany, ami bearanyozza a napunkat amikor megkóstolhatjuk. Nagyon kellemesen édes, tele van mély, sűrű, vastag pörkölt tölgyfa ízzel, a mazsola, a mézes jegyek is határozottak. Sok benne az olajos és koncentrált karamell, na meg persze a meghatározó gomba fanyar íze. Olyan íz világot tár elénk, ami kivételes. A többedik kortynál is késztetésünk van a folytatásra.

Lecsengés: Nagyon édes-mézes, kissé fanyar, remek és csodás.

Szín: Mély barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 10-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg !

Ezzel a 6 puttonyos aszúval köszönts a szeretteidet, hidd el megérdemlik! Ha van egy jó szivarod, akkor dőlj hátra és ne foglalkozz semmivel!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!