Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Osborne Pedro Ximenez sherry 0,75 17%

osborne-pedro-ximenez.jpg
osborne-pedro-ximenez.jpg
Cikkszám: Hn-00015
Felvéve: 2017-05-09
Módosítva: 2022-06-02
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 7 667 Ft / 1 l
Ár: 5 750 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 5750 Ft 5750

Termékismertető

Osborne Pedro Ximenez sherry 0,75 17%


Származás: Spanyolország
Gyártó: Osborne Bodegas
Alapanyag: szőlő, bor, ( Pedro Ximenez)


Érlelés: fahordókban.

Illat: Az Osborne Pedro Ximenez sherry 0,75 17% megillatozása egy látogatás Európa déli részére, ahol a szaktudás párosul a talaj, éghajlat és a fajták nagyszerűségével. Édes, nagyon selymes és bársonyos kiválóan összeállt páráiban felismerhetőek a szőlő, a mazsola, kakaó, a datolya, füge, narancshéj és a többi citrus. Vaníliás, kissé mézes, virágos, barackos, kiváló gőzei vannak. 

Íz: Az Osborne Pedro Ximenez sherry 0,75 17% egy nagyon finom édes és kellemes spanyol olyan itóka, amit nagyjából a világ minden pontján ismernek. Tele van finom édességgel, gyümölcsökkel és fűszerekkel. Szőlős, fügés, datolyás, körtés és barackos. A fahéj és a karamell letagadhatatlan. A citrusok a vaníliával együtt csak fokozzák az élvezeteket. Bársonyos, selymes, olajos, krémes. 

Lecsengés: Jó hosszú, édes, csokis, kakaós, fahéjas, gyümölcsös, kissé mazsolás.

Szín: Sárgás barnás

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Hívj haverokat és irány a poharakkal Spanyolország! Anekdótázzatok! Eggs! 

 

Érdekesség, idézet:

" Jó pár évszázaddal ezelőtt, még 1730-ban alapították és az egyik legöregebb kereskedelmi létesítmény a régióban. A pincészet hatalmas fehérre meszelt katedrálisszerű pincéiből ma már nem kevesebb, mint 15 millió liter bor kerül ki évente, aminek a legnagyobb részét - 90 százalékát - exportálják. Az összesen 2500 holdat magában foglaló birtok szőlőföldjei közül 2000 hold a Macharnudo nevű, hegyesebb részen fekszik, ahol a hűvösebb, óceáni légáramlatok jobban érvényesülnek, ezáltal segít fenntartani a szőlő savtartalmát.

Pedro Domecq nemcsak klasszikussá vált italairól, hanem előző vezetőjéről, a szinte emberfölötti szaglással és ízlelő képességgel megáldott Ignacio Domecq által is széles körben ismertté vált; őt csak úgy hívtak: „Az Orr”.

Pedro Domecq gyönyörű pincéi „La Mezquita”, vagyis „A Mecset” néven váltak híressé, mintául ugyanis a Cordoba városában található mecset belső árkádjai, oszlopsorai szolgáltak.

Ha tehát Spanyolország dél-nyugati részén, a jerezi régiójában járunk, akkor érdemes ellátogatni a pincészetbe, hisz a finom borokon kívül látnivalókban is bőven lesz részünk.

A pincészet egyik zászlóshajója a „La Ina” Fino, amely egy igen mély, testes száraz bor, és, amely     100 százalékban Palomino szőlőből készül. Illatában a barack, a mandula és az alma aromái uralkodnak. Ezeket a jegyeket ízleléskor a citrom egészíti ki, friss, ropogós lecsengésében pedig gabonás ízek bukkannak elő."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!