Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines Glentauchers 15é Scotch whisky 0,7 40% pDD

ballantines-glentauchers-15-eves.jpg
ballantines-glentauchers-15-eves.jpg
Cikkszám: Rmk-00008
Felvéve: 2019-09-20
Módosítva: 2024-03-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 40 986 Ft / 1 l
Ár: 28 690 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 28690 Ft 28690

Termékismertető

Ballantines Glentauchers 15é Scotch whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: Tölgyfa hordóban

Érdekesség: A Ballantines név alatt 3 különböző lepárló egyszerre dobta piacra a 15 éves single maltját. A sorban az első a Glenburgie lepárló, amely 1829.-ben kezdte el a tevékenységét. A másik 2 a Glentauchers, illetve a Miltonduff

Illat: A Ballantines Glentauchers 15é Scotch whisky 0,7 40% pDD is (hasonlóan a testvéreihez) remek illat anyagokkal van megáldva,- nyilván a hosszú érlelési idő miatt, a hordós nyugalmi időszak miatt elsősorban. Gabonás, malátás, árpás, finom, édeskés, fűszeres, vaníliás, a hordós érlelés miatt pörkölt fadongás. Érezhető benne itt is a lágy karamell, ízes csokoládé, a száraz kakaó és a pörkölt darált kávé aromája. Selymes, bársonyos, nagyon jó gőzőkkel bíró itóka. 

Íz: A Ballantines Glentauchers 15é Scotch whisky 0,7 40% pDD-ről is (a testvéreihez hasonlóan) annyit lehet összefoglalni íz szempontjából egyetlen szóval,- hogy kiváló! Igazán simogató, selymes, éteri,- mint egy bársonyos lepel vonja be a kóstoló teljes ízlelő szervét. Édeskés, finoman pörkölt és tölgyfadongás aromája meghatározó vonal az aromák tengerében. Az olajos magvak pörkölt változata, a mandula, a mogyoró természtesen benne van. Vaníliás, kakaós, csokis utóízei még mindig rétegekből, gazdag rétegekből állnak össze. Nagyon szépen megalkotott whisky ez is, dicséret a pincemesternek, a lepárlónak! 

Lecsengés: Igen hosszú, lágy, olajos, fűszeres, az édesség és a tölgyfás íz marad a végére

Szín: Sötét sárga- barnás

Így kóstold meg: Először 18.21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskis pohárban.

Ez már döfi! Mondják a whisky kedvelők! EGGS!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!