Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Békési 12é Single Barrel whisky 0,7 43%

bekesi_whisky.jpg
bekesi_whisky.jpg
Cikkszám: Rl-00017
Felvéve: 2015-01-15
Módosítva: 2022-05-24
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 15 371 Ft / 1 l
Ár: 10 760 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10760 Ft 10760

Termékismertető

Békési 12é Single Barrel whisky 0,7 43%

Származás: Magyarország
Gyártó: Békési Pálinkafőzde
Alapanyag: Gabona

Illat: A Békési 12é Single Barrel whisky 0,7 43% megismeréséhez az odavezető úton első az illatok elemzése. Kipárolgásaiban érezhető a remek malátás, gabonás, finoman eloszló vaníliás, a hordós érlelés miatt fás, fahéjas, kicsit karamellás, pörkölt olajosmagvas (mogyoró, kesudió, mandula) aroma rétegek összessége. Szárított virágos, aszalt gyümölcsös, kandírozott narancshéjas, sült ananászos, kifejezetten letisztult zamatai vannak és jelennek meg a páráiban. A citrusok nagyon minimálisan, de jelen vannak, kevés kardamon és citromfű is érkezik pár perc után.

Íz: A Békési 12é Single Barrel whisky 0,7 43% illatai és párái után jön a lényeg, a szomjas és kiváncsi ajkak "bevetése" a kóstolásba! Édeskés, malátás, gabonás, hordós, dongás, enyhén tölgyes, kicsit tósztkenyeres, gyömbéres, kiváló aromák kerülnek elő szép sorjában. A 3-5. kortynál előkerül az aszalt szilvás, körtés, barackos remek hármas! Mellette megjelenik a fahéj, a tejcsokis hátsó íz réteg a karamell aromával karöltve, kevéske kakaó és persze a vanília is. Nagyon szépen megalkotott és érett ital, selymessége, simasága, kiemelkedő. Kicsit fűszeres, kicsit pörkölt mogyorós, mandulás, és a narancshéj kandírozott változata is ott lopakodik az ízlelő bimbók végén. 

Lecsengés: Igen hosszú, az édesség és a fás, vaníliás, aszalt gyümölcsös ízekkel a végén száll tova.

Szín: Világos borostyán

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt, aztán mehet hűtve vagy jéggel, persze stílusosan egy szép kristály whiskys pohárban.

Legyünk büszkék erre a szép és jó Magyar termékre! EGGS !

 

Érdekesség:

Egy kis történeti áttekintés:

A hazai (MAGYAR!) gyártású whiskyk egyik úttörője, a Békési Single Malt a hagyományos skót whisky készítés tradícióit követi.

Itt is egyfajta árpamalátát használnak, és gondosan válogatott és előkészített tölgyfa hordókban érlelve 12 év alatt nyeri el végső minőségét.

Békési Zoltán, az ötlet gazdája, méltán lehet büszke a végeredményre, az itt készült single maltot a fogyasztók is imádják, így beszerzett még egy sor különleges hordót, hogy pár év múlva újabb whisky örvendeztesse meg a hazai készítésű whisky barátait.

A helyben készült és égetett hordókban érlelt whisky íze kismértékben eltérhet a különböző hordók esetén, így ez a whisky single barrel kiadással, sorszámozva készül, a palackokon beazonosítható, mely hordóból került a palackba a nedű.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!