Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Angostura Cocoa Bitter 0,1 48%

angostura-cocoa-bitter.jpg
angostura-cocoa-bitter.jpg
Cikkszám: Pn-00020
Felvéve: 2020-11-20
Módosítva: 2020-11-24
Egység: 0.1 lBruttó egységár: 44 600 Ft / 1 l
Ár: 4 460 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 4460 Ft 4460

Termékismertető

Angostura Cocoa Bitter 0,1 48%

Származás: Venezuela, illetve Trinidad és Tobago
Gyártó: Angostura Rum Distillery
Alapanyag: Finomított rum + Trinitario kakóbab + ízesítő fűszer és gyógynövények

(Részletesen: kakóbab, támics, szerecsendió, angelika, encián, galgant, kardamon, kínaifa kérge, szegfűszeg + ismeretlen növényi alkotók) 

Érlelés: Keverés, rázás, szűrés, ülepítés, - pihentetés fahordóban. (bourbon, rum, sherry)

Illat: Az Angostura Cocoa Bitter 0,1 48%: Ez a családtag is abban különbözik az originaltól, hogy van benne egy plusz illat, a Trinitario helyi csodás kakóbab aromája. Plusz megtaláljuk benne az intenzív, kiemelkedően összetett fűszerességet. Itt azonban az alkoholtartalom is magasabb az eredeti változatnál. ez si egy ízesítésre alkalmas keserű! A kipárolgása itt is alkoholos, száraz, fanyar, nagyon fűszeres, gyógynövényes, szárított széna és lucernás aromái szálnak fel belőle. 

Íz: Az Angostura Cocoa Bitter 0,1 48%: Az ízei az extra vagáns kategóriába tartoznak. Nyilván tisztán fogyasztani nem a leginkább tanácsolandó. Erőteljes keserű, fanyar kakaós, kissé narancsos, illóolajos. Száraz, alkoholos, intenzíven száraz érzetet kelt. Éppen ezért szárított növények fanyar és "porszerű" érzése van a kóstoló nyelvnek ennél a változatnál is. Csípős, fűszeres.  

Lecsengés: Hosszú, száraz, kakóbabos, kissé vaníliás, fűszeres, száraz.

Szín: Átlátszó

Így kóstold meg: Majdnem csak és kizárólag ízesítésre használják: koktélokban, édességekben, süteményekben, ételekben, salátákban.

Csapd fel a koktélos könyvedet és nosza rajta keverj, kavarj, hass, és győzz meg mindenkit a finom koktélok élvezetéről! Eggs!


Érdekesség:

A Trinidad szigetén található Angostura lepárlót 1824-ben alapították akkor még ízesített keserű italok előállítása céljából.

Az azóta eltelt több mint másfél évszázad során mindinkább a rum készítése vált a lepárló fő profiljává, és ma már nagy mennyiségben termelnek exportra. Azonban a világhírű koktél adalékot is itt termelik.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!