Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenlivet Nadurra Peated Single Malt Scotch whisky 0,7 61,8% pDD

glenlivet-nadurra-peated.jpg
glenlivet-nadurra-peated.jpg
Cikkszám: Pd-00106
Felvéve: 2018-12-06
Módosítva: 2021-12-29
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 40 600 Ft / 1 l
Ár: 28 420 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 28420 Ft 28420

Termékismertető

Glenlivet Nadurra Peated Single Malt Scotch whisky 0,7 61,8% pDD


Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenlivet Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Használt, blended skót whisky-s hordókban, nem hűtve szűrt, hordó erősségű

Illat: A Glenlivet Nadurra Peated Single Malt Scotch whisky 0,7 61,8% pDD. Az első benyomás a hihetetlen aroma gazdagsága a kipárolgásában. A használt hordókra jellemző a dongás, faszenes, lekváros, szárított lucernaszénás, tölgyes, sűrű és dús, nagyon komplex íz-képzés! Nos, ez itt meg is jelenik egy kiemelten erősen alkoholos, édeskés, zamatos malátás, tőzegességgel együtt. Kávé, csokiból a kesernyés változat van jelen. Némi vanília, fahéj, kakaó tűnik fel a rétegekben. Tósztkenyeres, fekete cseresznyés.

Íz: A Glenlivet Nadurra Peated Single Malt Scotch whisky 0,7 61,8% pDD kitöltésekor rögtön érezhető a páráiban a hordó erősség,- hát még az első kortyintáskor! Édeskés-kesernyés-száraz, nagyon malátás, jelentősen tőzeges, faszenes, kávés és kakaós, keserű csokoládés. Ezek a legelső benyomások. Hordós, dongás, kicsit égetett, tósztkenyeres, szarvasgombás halvány rétegek a zamatok világában nagyon feldobják ezt az itókát! Erős és még is simogatja az érdeklődő száját és ajkait! 

Lecsengés: Igen hosszú, füstös, kávés, faszenes, édes, fűszeres.

Szín: Sárgás-barna

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Próbálgass ebből a márka családból nemes változatokat,- pld. pont ezt! Eggs!

 

Érdekesség:

Az 1824-ben alapított Speyside-i lepárló, a legidősebb legális szeszfőzdék egyike, megalapítása óta szinte folyamatosan üzemel. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mára a világ második legmagasabb (Amerikában az első) single malt whisky eladási darabszámával büszkélkedhet.
A Nadurra elnevezést a kelta „természetes” szó után kapta, mely a csak természetes alapanyagokról és a nem hűtve szűrt palackozásról árulkodik.

XIX. századi módszereket használnak a múlt ízeinek a visszaidézése céljából.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!