Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantine's Miltonduff 15é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

ballantines-miltonduff.jpg
ballantines-miltonduff.jpg
Cikkszám: Pd-00100
Felvéve: 2017-11-24
Módosítva: 2023-12-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 35 743 Ft / 1 l
Ár: 25 020 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 25020 Ft 25020

Termékismertető

Ballantine's Miltonduff 15é Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

 

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa


Érlelés: Tölgyfa hordóban

Érdekesség: A Ballantines név alatt 3 különböző lepárló egyszerre dobta piacra a 15 éves single maltját. A háromból az egyik a Miltonduff lepárló, amely a XVIII. században alakult meg, de a pontos ideje ismeretlen. (A másik 2 a Glentauchers, Glenburgie)

Illat: A Ballantine's Miltonduff 15é Single Malt Scotch whisky is - hasonlóan a másik 2 lepárló hasonló maltjához - remek illat anyagokkal van felruházva. Az ok itt is nyilvánvaló - a 15 hosszú érlelési év. Kipárolgása tartalmaz édeskés, finom fűszeres, pörkölt tölgyfadongás, vaníliás, fahéjas zamatokat. Érezhető benne a jó karamell, a nemes csokoládé, az aromás kakaó. Ez a whisky is példásan selymes és lágyan simogató.

Íz: A Ballantine's Miltonduff 15é Single Malt Scotch whisky egy nagyon szépen, nagy gondossággal megalkotott whisky finomság. Ő is a selymesség mintaképe, simogató, mint egy bársony lepel - terjed szét a szájban az első kóstoló korty. Édeskés, gabonás, szénás, pörkölt mogyoró és mandulás, tölgyfadongás aromája igen rendben van. Vaníliás, kakaós, csokis utóízei egyértelműen erőteljesek. Ez is nagyon szépen megalkotott whisky, ebben a lepárlóban is dicséret illeti a a pincemestert! 

Lecsengés: Igen hosszú, vaníliás, fűszeres, pörkölt íz marad a végére

Szín: Sötét sárga- barnás

Így kóstold meg: Először 18.21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskis pohárban.

Rá kell szervezned erre a palack whiskyre egy olyan haveri bulit, amely során elkápráztatod a barátaidat! EGGS!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!