Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Mumm Pezsgő Cordon Rouge Brut 3,0 Jeroboam faDD

mumm-cordon-rouge-3l.jpg
mumm-cordon-rouge-3l.jpg
Cikkszám: Pd-00074
Felvéve: 2014-10-03
Módosítva: 2022-11-10
Egység: 3 lBruttó egységár: 38 867 Ft / 1 l
Ár: 116 600 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 116600 Ft 116600

Termékismertető

Mumm Pezsgő Cordon Rouge Brut 3,0 Jeroboam faDD

Származás: Franciaország, Champagne.
Gyártó: G. H. MUMM Pezsgőkészítő Pincészet
Alapanyag: Szőlő, - Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Menuier, - így már cuvée
Érlelés: Methode Traditionnelle

Alkohol tartalom: 12 % vol

Érdekesség: Ez a világ egyik legexkluzívabb francia pezsgője, amely nem kis tradícióra épül a gyártását és a minőségét tekintve. Az alapítást 1875.-re teszik. Az első kibocsájtásukban a "7" szám misztikus erővel bír, mert 77 féle borból válogatták össze az első Cordon Rouge-t. Ez egyébként 77 féle dűlő termését takarta, és nem 77 féle különböző fajtájú bort értelemszerűen.  

Évjárat: általában 5 különböző évjárat adja ki a legnemesebb házasítást.

Illat: Világosan kiérződik a tradicionálisan magas szénsavtartalom, ami pedig a frissesség és finom gyöngyöző állag egyik feltétele. Nagyszerű aromáiban az alapokról nem kell beszélni - a csodás szőlőről és a borokról. Viszont az érett barack, grapefruit, lime, narancs, mandarin és az alma, körte kipárolgásokról már okvetlen szót kell ejteni, mert ezek adják azt a fantasztikus illat felhőt amit érzünk. 

Íze: A Mumm pezsgőket ha egy szóval kellene jellemezni, akkor: aromásak. Ha kettővel, akkor: nagyon aromásak. Ha hárommal akkor: nagyon aromásak, fűszeresek. Ennek oka az, hogy összetett és az érleléssel nagyon jól összesimított aroma rétegeinek a feltárása egy igazi íz-kalandtúra a kóstolónak. Az illatokból kiindulva ugyan azok az ízek is megjelennek, és még a fahéj, a zöldbors, vanília, gyömbér is. Nos ebben az a művészet, hogy ezeket az aromákat "egymásra rakják" az érlelés során, és valami csodás eredmény születik.

Lecsengés: Jó hosszú, nagyon aromás, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Nagyon világos sárga, majdnem fehér.

Így kóstold meg a poharadban: Szép – ha lehet kristály – Pezsgős pohárban és kizárólag behűtve 8-10 fokra. 

Ekkora palack pezsgőt ne hogy az ajkadra emelj, hívj segítséget! Komolyságot invitálj meg jó sok barátot, hogy hagy teljenek azok a poharak!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!