Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines Brasil Whisky 0,7 35%

Ballantines_Brasil.png
Ballantines_Brasil.png
Cikkszám: Pd-00072
Felvéve: 2015-11-19
Módosítva: 2023-12-11
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 10 357 Ft / 1 l
Ár: 7 250 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 7250 Ft 7250

Termékismertető

Ballantines Brasil Whisky 0,7 35%

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa + Lime ízesítés

Érlelés: Tölgyfa hordóban

Érdekesség a gyártásról:

A Ballantine's whiskyt Dumbarton városában blendel-ik (keverik), palackozzák, méghozzá 57 féle maláta whiskyből, + a saját lepárlójában főzött kukoricawhiskyből.

Ebben az eetben a plusz a lime hozzáadása.

Illat: A Ballantines Brasil Whisky 0,7 35% jóval lágyabb és persze sokkal inkább egy whisky likőrhöz hasonlítható. A citrusossága a lime miatt erőteljes, friss és élénk párái vannak. Ezen túlmenően az összes Ballantines kalsszikus zamat benne van, így tehát a gabonás, édes, virágos, hordós kipárolgásai mellett érezhető a vaníliás, kicsit füstös, karamellás, gyümölcsös, almás, fűszeresnek mondható aromák sora is. Selymes páráiban némi kardamon, citromfű, banán, mazsola és méz is előkerül nagyon halványan. Kifejezetten érezhető a pörkölt mogyoró és a mandula, a füst szinte semennyire sem.

Íz: A Ballantines Brasil Whisky 0,7 35% ital nyilvánvalóan jelentősen eltér az ízei tekintetében az eredetitől, mert kicsi fanyarság és citromsavas jelleg adódott hozzá. A lime megtette a citrusosság fokozását. Másrészt pedig a whisky még is megőrizte az ital az eredeti, nagyon finom Ballantines-os jegyeket, azaz az édes, gabonás, malátás, hordódongás, finoman eloszló aromákat, halványan, de a pörkölt mogyoró, mandula, vanília, fahéj, citromfű, érett alma, méz és egy kicsike mazsola aroma kecsegeteti a vágyakozó ajkakat. 

Lecsengés: Nem túl hosszú, fanyar-édes, lime-os, dongás, malátás, pörkölt ízeken túl friss gyümölcsös a vége.

Szín: Sárga.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ez az érdekes whisky-lime egy jó lehetőség a 7végi bulira! EGGS!

Érdekesség:

A Ballantines világhírű whiskyt 1827-ben Edingburgban kezdték gyártani, érlelni, palackozni. Nagyon érdekes, hogy egy fiatal titán, a 18 éves George Ballantine volt az "elkövető"! Az elején egyszerű szeszkereskedő volt a csapata. Generációról generációra szállt a tudás és a cég, majd a fia, és az unokája odáig fejlesztette a társaságot, hogy a Királyi Udvar beszállítója lett. 

Az ital arc-cimkéjén ma is ott a szöveg, miszerint Viktória királynő és VII. Edward király is poharazgatott a nedűikből.  

Az USA szesztilalma ellenére ők szállítottak whiskyt az amerikai szomjas ajkaknak.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!