Angostura Reserva 3é fehér rum 0,7 37,5%
Termékismertető
Angostura Reserva 3é fehér rum 0,7 37,5%
Származás: Trinidad
Gyártó: Angostura
Alapanyag: Cukornádmelasz
Érlelés: Amerikai, kiégetett, használt tölgyfahordóban, minimum 3 évig, válogatja a hordókat a pincemester, és csak a legjobbakat keveri össze ebben a remek itókában.
Illat: Az Angostura Reserva 3é fehér rum 0,7 37,5% a gyártó egyik alap terméke, természetesen a lehető legnagyobb gondossággal megérlelve ezt a jó italt. Illataiban bejelentkezik az édeskés, melaszos, tölgyfás, fűszeres, gyógynövényes, gyümölcsös aroma rétegek összessége. Nem hiányzik egy kis banán, alma, körte jellegű zamat sem.
Íz: Az Angostura Reserva 3é fehér rum 0,7 37,5% olyan ízeket vonultat fel, amelyek ingerelnek a 2. és a 3. kortyra is. Édeskés és száraz, kókuszos és banános, némi gyömbér is mintha ott lappangana az aromáiban. A 3 éves tölgyfás hordós érlelés is határozott jegyekkel bír a komplex zamat rétegek között, pörkölt tölgyfás, dongás - de nem tolakodóan. Érezhető benne egy kis csoki, melasz, fahéj is. Remek koktélokat lehet keverni belőle.
Lecsengés: Nagyon kellemes melaszos, édeskés, tölgyfás zamatokkal búcsúzik.
Szín: Áttetsző.
Így kóstold meg a poharadban: Végy, ha lehet egy szép kristálypoharat, és 16-21 fokon próbáld ki, majd hűtve, esetleg jéggel, de szobahőmérsékleten fogja a legtöbb ízt leadni.
Légy ma az italospult "Ördöge" - hívd meg a Családot és élvezzétek az együttlétet! Eggs!
Érdekesség:
A Trinidad szigetén található Angostura lepárlót 1824-ben alapították akkor még ízesített keserű italok előállítása céljából.
Az azóta eltelt több mint másfél évszázad során mindinkább a rum készítése vált a lepárló fő profiljává, és ma már nagy mennyiségben termelnek exportra is.
Az Angostura 1824 a lepárló válogatott, legjobban sikerült hordós érleléseiből lett kikeverve. A minimum 3 éves italokból megalkotott rumot belülről kiégetett, amerikai tölgyfából készített, használt bourbon hordókban érlelik tökéletesre.
Ebben a folyamatban a hordómesternek igen nagy szerep jut, hisz ő határozza meg, hogy az érlelés meddig tartson és, hogy mely hordókat keverjék egymással a kívánt minőségű rum megalkotásához.
Dícséret a pincemesternek!
Vélemények
Én is értékelek »