Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Angostura 1787 15é rum (Trinidad & Tobago) 0,7 40% pDD

angostura-1787.jpg
angostura-1787.jpg
Cikkszám: Pa-00017
Felvéve: 2018-07-11
Módosítva: 2020-11-12
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 41 014 Ft / 1 l
Ár: 28 710 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 28710 Ft 28710

Termékismertető

Angostura 1787 15é rum (Trinidad & Tobago) 0,7 40% pDD

 

Származás: Trinidad
Gyártó: Angostura
Alapanyag: Cukornádmelasz


Érlelés: Amerikai, kiégetett, használt tölgyfahordóban, minimum 15 évig, válogatja a hordókat a pincemester, és csak a legjobbakat keveri össze ebben a remek itókában.

Illat: Az Angostura 1787 15é rum (Trinidad & Tobago) 0,7 40% pDD a gyártó prémium terméke, és ez meg is ismerhető, igazolást nyer már az illataiban is. Mivel első osztályú alapanyagokból, kiváló mesterek által készül és 15 évig minimum a dongák között pihenő rum, a megillatozása csak az értékek nyugtázását támasztja alá. Nagyon illatos, pörkölt dongás, tölgyfás, a hordó ódonsága van benne, vaníliás, almás, banános, csokis és kicsit kakaós. Édeskés és száraz egyszerre, kiemelten fűszeres. fahéj és pörkölt őrölt kávé ismerhető fel. Melaszos, selymes, bársonyos a páráiban. 

Íz: Az Angostura 1787 15é rum (Trinidad & Tobago) 0,7 40% pDD extra finom és elegáns ízei mennyei élményt nyújtanak a rum kedvelőknek. Édeskés, vaníliás, csokis, karamellás, kakaós, kávés, kicsit fahéjas és mézes. Dongás, pörkölt tölgyfás, sűrű és dús aromákkal megáldott itóka. Édeskés sült banán, rengeteg gyümölcs és fűszer érezhető ki belőle. Kandírozot és aszalt gyümölcsök zamata örvendezteti meg a kóstoló ajkakat. A hosszú érlelés kifejezetten simulékony bársonyos, nagyon jó húzású ital eredményezett az alkotó munkájának az eredményeképpen. 

Lecsengés: Hosszú, édeskés, sölt banános, fahéjas, csokis, melaszos.

Szín: Erősen sötét rum, mahagóniba és rezes árnyalatba hajlóan.

Így kóstold meg a poharadban: Végy, ha lehet egy szép kristálypoharat, és 16-21 fokon próbáld ki, majd hűtve, esetleg jéggel, de szobahőmérsékleten fogja a legtöbb ízt leadni.

Kedves egészségedre, - engedd el magad ma este!

Érdekesség:

A Trinidad szigetén található Angostura lepárlót 1824-ben alapították akkor még ízesített keserű italok előállítása céljából.
Az azóta eltelt több mint másfél évszázad során mindinkább a rum készítése vált a lepárló fő profiljává, és ma már nagy mennyiségben termelnek exportra is.
Az Angostura 1824 a lepárló válogatott, legjobban sikerült hordós érleléseiből lett kikeverve. A minimum 15 éves italokból megalkotott rumot belülről kiégetett, amerikai tölgyfából készített, használt bourbon hordókban érlelik tökéletesre.
Ebben a folyamatban a hordómesternek igen nagy szerep jut, hisz ő határozza meg, hogy az érlelés meddig tartson és, hogy mely hordókat keverjék egymással a kívánt minőségű rum megalkotásához.
Dícséret a pincemesternek!
 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!