Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Chivas Regal Royal Salute whisky 21é 0,7 40% DD

chivas-royal-salute-21-y.jpg
chivas-royal-salute-21-y.jpg
Cikkszám: P-75
Felvéve: 2014-04-11
Módosítva: 2023-12-22
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 95 614 Ft / 1 l
Ár: 66 930 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 66930 Ft 66930

Termékismertető

Chivas Regal Royal Salute whisky 21é 0,7 40% DD

Származás: Skócia, Moray, Keys, Speyside
Gyártó: Chivas Brothers Whisky Lepárló (Pernod Ricard)
Alapanyag: Árpa, Gabona

Érlelés: 21 év fahordóban, 30 féle alap whiskyből kevert, azaz blended whisky. Limitált kiadás.

Illat: A Chivas Regal Royal Salute whisky 21é 0,7 40% DD kipárolgásai során azonnal érezzük a szinte elképzelhetetlen lágyságot, básonyosságot, olajosságát. Kifejezetten virágos, szárított növényes, extra gyümölcsös. Édeskés, malátás, citrusos és vaníliás, fahéjas, gyümölcsös, barackos, mangós, virágos, szárított virágos, kellően fűszeres, hordó dongás, mazsolás, mézes aromák szállnak fel a kóstoló pohárból. Karakteres, kiemelkedően komplex és összett zamatokkal bír az illat felhőjében. 

Íz: A Chivas Regal Royal Salute whisky 21é 0,7 40% DD megkóstolása egy nem mindennapi feladat. Exkluzív, tele hagyományokkal és ne feledjük a több mint 2 évtizedes érlelési procedúrát sem! Az első benyomás az édeskés, malátás, lágy és selymes, olajos, dús aromák. Van benne rengeteg íz réteg. Így pld. az illatos gyümölcsök, (kandírozott narancshéj, narancs, grapefruit) a szárított datolya, dió, kesudió, mazsola, kandírozott szilva, szilvalekvár. Fahéj, fehérbors, kardamonból egy kicsi, karamell és kakaó csábít a következő kortyra. Fadongás, hordós, pörkölt mandulás, kissé mézes.

Lecsengés: Nagyon hosszú, hordós, malátás, édeskés, száraz, selymes, gyümölcsös, enyhén fűszeres.

Szín: Sötét borostyán.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Próbáld ki ezt a kiemelkedően jó italt! Eggs!

Érdekesség:

1801.-ben kezdődött a Chivas Regal családi története, méghozzá a Stratischla Lepárlóban (alapítás 1786.-ban) A Chivas Testvérek a királyi udvar beszállítóivá váltak úgy, hogy Aberdeenben luxus élelmiszereket, fűszereket árultak. Viktória Királynő ebben a kegyben részesítette őket, történt mindez 1843.-ban.

1860.-ban kezdték el gyártani a Royal Glen Dee elnevezésű blended whiskyt.

A Chivas Regal 1900.-ban az amerikai piacra szánt termékük volt, és a világsikere a mai napig tart.

"A Chivas Regal Royal Salute whisky 21é 0,7 40% DD

A Royal Salute 1953 június 2-án, II. Erzsébet királynő megkoronázása tiszteletére lett bemutatva. Őfelsége koronáját rubintok, zafírok és emeraldok ékesítették. Ezeknek a drágaköveknek a színeit idézi a Royal Salute kézimunkával készített 3 féle színű porcelán kancsója.

Sőt, a tekintélyt parancsoló méretű dobozban, maga a palack egy finom, arany fonállal hímzett bársony zsákban van elhelyezve, melyet egy arany kötéllel fogtak körül, tovább fokozva a királyi környezetre való utalást.

A kivételes minőségű whisky nevét arról a 21 ágyúlövésről kapta, mely csakis a különleges királyi vendégek tiszteletére dördülhet el.

Figyelemre méltó, hogy e csodás whisky kerámia dekantere 3 féle színben készült,- kék, zöld és bordó.

Jim Murray 91 pontosra értékelte a 100 pontos skálán a 2006-ban megjelent Whisky Bibliájában."

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!