Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tokaji Fordítás 0,5 Chateau Megyer

tokaji-forditas-chateau-megyer.jpg
tokaji-forditas-chateau-megyer.jpg
Cikkszám: Mr-00008
Felvéve: 2018-02-23
Módosítva: 2019-12-10
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 5 340 Ft / 1 l
Ár: 2 670 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 2670 Ft 2670

Termékismertető

Tokaji Fordítás 0,5 Chateau Megyer

Származás: Magyarország, Tokaji Régió
Gyártó: Pajzos-megyer Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, (Furmint, Hárslevelű - a már kipréselt és a mustot eltávolított állapotú Aszú tészta második, mustba/borba történő áztatásával készül)


Érlelés: Kötelezeőn minimum 2 év, ebből 1 év fahordós,

Illat: A Tokaji Fordítás 0,5 Chateau Megyer egy édes ital. Az Aszú tésztában még benne lévő értékes íz és zamat anyagok kinyerése után egy finom bor érlelődik. Gyümölcsös, botrytis-es, gombás, élesztős, bodzás és birsalmás kipárolgásai vannak. Savai erőteljesek, de még is letompultak, de ettől érdekes az aromájuk. Az átlaghoz képest lágyabb, selymesebb párákkal rendelkezik. 

Íz: A Tokaji Fordítás 0,5 Chateau Megyer bor első kortyaiban ösztönszerűen keressük az Aszús jelleget, amelyet meg is találunk, de egy lágyabb, letompítottabb formában. Gyümölcsössége teljesen vonzó, azaz rendben van. A gombás és élesztős jelleg kiütközik. Selymes, bársonyos és tele van a szőlő minden jellegzetes zamatával. A fahordós érlelés különösen kiegyensúlyozottá, élvezhetővé tette.

Lecsengés: Édeskés, gyümölcsös, kissé gombás és élesztős, kelt tésztás.

Szín: Arany sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 10-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Engedd meg magadnak, hogy legalább egyszer megkóstolod ezt a különleges státuszú bort! Eggs!

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!