Tokaji Fordítás 0,5 Chateau Megyer
Termékismertető
Tokaji Fordítás 0,5 Chateau Megyer
Származás: Magyarország, Tokaji Régió
Gyártó: Pajzos-megyer Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, (Furmint, Hárslevelű - a már kipréselt és a mustot eltávolított állapotú Aszú tészta második, mustba/borba történő áztatásával készül)
Érlelés: Kötelezeőn minimum 2 év, ebből 1 év fahordós,
Illat: A Tokaji Fordítás 0,5 Chateau Megyer egy édes ital. Az Aszú tésztában még benne lévő értékes íz és zamat anyagok kinyerése után egy finom bor érlelődik. Gyümölcsös, botrytis-es, gombás, élesztős, bodzás és birsalmás kipárolgásai vannak. Savai erőteljesek, de még is letompultak, de ettől érdekes az aromájuk. Az átlaghoz képest lágyabb, selymesebb párákkal rendelkezik.
Íz: A Tokaji Fordítás 0,5 Chateau Megyer bor első kortyaiban ösztönszerűen keressük az Aszús jelleget, amelyet meg is találunk, de egy lágyabb, letompítottabb formában. Gyümölcsössége teljesen vonzó, azaz rendben van. A gombás és élesztős jelleg kiütközik. Selymes, bársonyos és tele van a szőlő minden jellegzetes zamatával. A fahordós érlelés különösen kiegyensúlyozottá, élvezhetővé tette.
Lecsengés: Édeskés, gyümölcsös, kissé gombás és élesztős, kelt tésztás.
Szín: Arany sárga.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 10-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!
Engedd meg magadnak, hogy legalább egyszer megkóstolod ezt a különleges státuszú bort! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »