Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tokaji Muscat Blanc Selection félszáraz 0,75 Chateau Megyer

megyer_muscat_blanc_sel79.jpg
megyer_muscat_blanc_sel79.jpg
Cikkszám: Mr-00002
Felvéve: 2014-11-11
Módosítva: 2018-10-04
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 3 253 Ft / 1 l
Ár: 2 440 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 2440 Ft 2440

Termékismertető

Tokaji Muscat Blanc Selection félszáraz 0,75 Chateau Megyer

Származás: Magyarország, Tokaji Régió
Gyártó: Pajzos-megyer Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, (Muscat Blanc)


Érlelés: Tölgyfahordóban.

Illat: A Tokaji Muscat Blanc Selection félszáraz 0,75 Chateau Megyer bor megillatozásakor az orrunk biztos, hogy jól érzi magát. Nagyon szép virágos, édeskés, nektáros, mézes és mazsolás aromák kápráztatják el a megillatozót. A szőlő virág, a szőlő gyümölcs muskotályos, fahéjas, grapefruitos, mandarinos, narancshéjas zamatai kiválóak. Nagyon sokféle szárított növényi illatot érezhetünk a páráiban. 

Íz: A Tokaji Muscat Blanc Selection félszáraz 0,75 Chateau Megyer bor első kortyainak a kielemzésekor elégedetten csettinthetünk, mert ez egy szép bor. Kiválóan oszlanak el, keverednek a sokféle aromák. Az első a félig édes, félig száraz mézes, mangós, almás, körtés, barackos, muskotályos érzés. Kevéske fadonga, több karamell, némi tejcsokoládéhoz hasonló zamat és pörkölt mogyoró halvány jelenléte teszi mind érdekesebbé az italt. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés, diós, mazsolás, mézes.

Szín: Világos sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 10-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Emeld a poharadat, és mondj tósztot a bulin, köszöntsd a Hölgyeket! Eggs!

 

Érdekesség:

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!