Matheus pálinka
A MATHEUS PÁLINKA
Leírás a gyártótól:
A Szatmár-Bereg megye északi csücskében található Tisza, Túr és Szamos árterében termett csonthéjas gyümölcsökből és a szabolcsi almából a Beregszászi Apátság birtokain élő ferences szerzetesek 16-17. században gyógyító céllal készítettek pálinkát.
Ezt a bódító nedűt a távoli múltban kizárólag növényi kivonatok készítésével gyógyszerként használták. A 60-70 fokos pálinkába különböző gyógyfüveket és fűszereket áztatva számos betegség kezelésére alkalmas esszenciát állítottak elő.
A Matheus Pálinkaház a ferences barátok több évszázados tapasztalatát leíró receptúrákat felhasználva ismételten el kezdte készíteni ezeket a kiváló nedűket.
A gyümölcs begyűjtésekor, a lepárlás és az érlelés során mindenben ragaszkodunk a régi magyar tradíciókhoz. A tökéletesen érett, válogatott gyümölcsöket kimagozzuk, majd irányított erjesztés után rézüstben kétszeri desztillációval lepároljuk, speciális fahordós érlelés során éri el a pálinka végleges színét, gyümölcsös illatát, lágy, selymes zamatát.
A Matheus Pálinkaház csak felsőkategóriás, prémium pálinkákat gyárt, melyet elérhető ár, modern design és magas minőség hármas együttese jellemez. A kereskedelmi pálinkafőzdék közül
egyedülálló módon csak kétszeri desztillációval, eperfahordós érleléssel készítjük termékeinket. Termékpalettánkban a tradicionális 50 fokos pálinkák képezik a gerincet, mellettük megtalálhatóak a 40, 44 és 60 fokos pálinkák, továbbá az egyedinek számító 24 fokos pálinka alapú likőrök is.
Az egyedi fogyasztói igények kielégítésére fejlesztettük ki a Matheus Kóser Pálinka sorozatot. A kóser védjegy garantálja a kiváló minőséget, hiszen a gyártási folyamatot a londoni Kedassia Rabbinátus és a jeruzsálemi Bádác Bét Jószef Rabbinátus felügyelete alatt gyártjuk, így pálinkáink megfelelnek a legszigorúbb higiéniai előírásoknak és az „ötezer éves ISO” előírásoknak is.
Vélemények
Én is értékelek »